Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heftig krangel i Frp

Mens Fremskrittspartiet når eventyrlige høyder på meningsmålingene, krangles det som aldri før innad i partiet. Striden handler om hvorvidt partiledelsen skal blande seg inn i fylkenes nominasjoner foran stortingsvalget neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus-representant Fridtjof Frank Gundersen hevder i partiavisa Fremskritt at partiformann Carl I. Hagen snakker usant.

Oslo-representant Dag Danielsen anklager i samme avis formannen for å bruke nærmest kommunistiske metoder, fordi han vil bl.a. sikre nestformann Siv Jensen plass etter seg på stortingslista i Oslo. Noe som også støttes fra lederplass i avisa. Men Oslo-partiet vil ha Dag Danielsen der. Og Danielsen selv slåss med nebb og klør for sin plass.

- Hagen lyver

I siste nummer av Fremskritt kalles Oslo-representanten Dag Danielsen «den totalt ukjente fylkesformannen» på lederplass, mens veteranen fra Akershus, Fridtjof Frank Gundersen, får så øra flagrer for sin kritikk av Hagen. «Hagen lyver» sier han over hele første sida.

- Det ordet har jeg aldri brukt, sier Gundersen til Dagbladet.

- Men ifølge Frem-skritt sier du: «Hagens dementi om at noen slik kampanje eller sentralstyring ikke foregår, oppfatter jeg derfor som bevisst galt!» Sier du ikke da at Hagen lyver?

- Innblanding

- Det ordet har en annen valør og gir en helt annen effekt. Men at det pågår en sentralstyring, er det jo ingen tvil om. Hagen har jo sagt klart fra at han vil ha nestformannen nominert i Oslo. Dette er i innblanding i fylkenes nominasjonsprosesser og strid med vedtektene.

Siste skanse

- Er det riktig at du tar gjenvalg nærmest for å holde Hagen i øra?

- Nei, det er ikke mine ord. Men jeg vil slåss mot sentraldirigering av nominasjonsprosessene og for at Frp forblir det partiet har vært, nemlig enkeltmenneskets siste skanse, sier Gundersen.

Danielsen gir på sin side klar beskjed om at han ikke lar seg styre ovenfra.

- Beslutningene skal gå nedenfra og oppover i et liberalistisk parti, ikke ovenfra og nedover som i et kommunistisk parti, slår han fast.

<B>UTFORDRER HAGEN: </B>Fridtjof Frank Gundersen mener Hagen lyver.
<B>UTFORDRER HAGEN:</B> Dag Danielsen hevder HAgen driver med kommunistiske metoder.
<B>ANKLAGES:</B> Carl I. Hagen.