Heftig og begeistret i Tomra

Opticom ble den store taperen på Oslo Børs tross 'positive' nyheter. Investorene flokker seg heller om Tomra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det aller meste stupte på Oslo Børs torsdag. Oljeserviceaksjene ble presset av fallende oljepriser og ditto nedgang for sektoren i USA i går. IT-aksjen stupte etter at førbørsindikatorene i USA pekte ned, og markedet senere falt fra start. Opticom ble den store taperen, men også Frontline fortsatte å slite tungt.

Det var imidlertid også noen hederlige unntak. Tomra fortsatte gårsdagen opptur på resirkulerte argumenter. Norske Skog leverte knalltall og ble belønnet med oppgang, og RCL trosset den senere tiden motgang.

Samlet sluttet totalindeksen ned 1,16 prosent til 1.335,74 poeng. Omsetningen på hovedlisten stanset på 3,75 milliarder kroner.

Heftigst var handelen igjen i Tomra. I går steg Tomra-kursen 8 prosent til 155,50 kroner per aksje. Kursoppgangen ble utløst av at det tyske Bundeskabinettet vedtok å fremme forslaget om pant på engangsemballasje. Imidlertid var dette vedtaket helt i tråd med forventningene. I dag var oppgangen på nye 3,9 prosent til 161,50 kroner. Omsetningen var på solide 465 millioner kroner.

DnB Markets mener Tomra-kursen skal videre opp. Meglerhuset oppjusterte Tomra til kjøp i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer