Heftig og beskjeden

«La det ikke være tvil: Høyre ønsker regjeringsmakt,» sa Jan Petersen på landsmøtet. Men Bondevik er partiets statsministerkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET VIKTIGSTE politiske vedtaket på Høyres landsmøte var det som ledelsen ikke ville invitere delegatene til å fatte. Delegatene fikk anledning til å slutte seg heftig til partileder Jan Petersens marsjordre og mandat til å søke regjeringsmakt etter valget til høsten, men uten å ta det neste og naturlige skritt som ville ha vært å utpeke partilederen til Høyres statsministerkandidat. Det var det bare Vesla Petersen som gjorde i et intervju med Nettavisen, der hun sa at «han er jo statsministerkandidat, og alt tyder på et godt valg for oss». Ektemannen selv sa ingenting om dette under landsmøtet, og var svært tilbakeholden på pressekonferansen etterpå. Der sa han bare, nærmest ut av munnviken, at «hvem som til syvende og sist blir statsministerkandidat, er gjenstand for forhandlinger. Hvis det er snakk om Høyres statsministerkandidat, så vil jeg jo melde meg på».

DET VAR HELT bevisst politikk fra partiledelsens side at landsmøtet ikke skulle inviteres til den logiske oppfølgingen av begeistringen i rekkene som ville ha vært å bygge opp Petersens kandidatur.

Resultatet er den politiske besynderlighet at Høyre går til valg med Kjell Magne Bondevik som sin statsministerkandidat, til tross for at alt nå tyder på at Høyre vil bli et større parti enn Kristelig Folkeparti ved valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer