Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heftig strid om Taj Mahal

Indias høyesterett avviste i dag et krav om at det berømte byggverket Taj Mahal må erklæres som en hinduistisk helligdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taj Mahal var og er et minnesmerke over en muslimsk dronning, fastslo retten.

Saksøkene hevdet at Taj Mahal ble bygget av hindukongen Parmar Deva, og ikke av den muslimske mogulen Shah Jehan. Men retten fant at saksøkerne ikke hadde ført bevis for at den hinduistiske historikeren P. N. Oaks påstand om dette er riktig.

- Oaks skriverier er det rene tøv, og han bør ikke plage domstolene med flere slike saker, het det i kjennelsen fra høyesterett i New Delhi.

Oak hører til de såkalte revisjonistene blant indiske historikere. Han har brukt år av sitt liv til å forsøke å bevise at mange bygninger fra den muslimske perioden i Indias historie, blant dem Taj Mahal og Det røde fort i Dehli, ble reist av hindufyrster og ikke muslimer.

Taj Mahal ble bygget i årene fra 1632 til 1650 i byen Agra i det nordlige India, som gravmæle for Shah Jehans yndlingshustru Mumtaz Mahal.

Minnesmerket regnes som ett av de vakreste byggverk og ett av de mest verdifulle kulturminner i verden.

(NTB)

PRESIDENT-BESØK: President Bill Clinton og hans datter Chelsea besøkte Taj Mahal i mars i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media