Hege Cecilie er lam fra halsen og ned. Kjemper mot kommunen

- Alt jeg vil, er å leve som en normal person ville gjort, sier Hege Cecilie Moe.

MOR OG DATTER: Hege Cecilie Moe og mamma Vivi Elisabeth Vilberg Moe på sykehuset. Foto: Privat
MOR OG DATTER: Hege Cecilie Moe og mamma Vivi Elisabeth Vilberg Moe på sykehuset. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 18 år siden var Hege Cecilie Moe involvert i en alvorlig bilulykke, som etterlot henne lam fra halsen og ned. Hun har noe bevegelighet i armene, men trenger hjelp til det aller meste.

Siden da har livet vært en eneste lang kamp mot kommunen for å få den hjelpa hun trenger, forteller hun. Vel hjemme etter et år på Ullevål sykehus, skulle Lyngdal kommune ha tilpasset hjemmet til et liv i rullestol, men verken rampe eller andre hjelpemidler var på plass.

Nå kjemper hun for å få tilbud om brukerstyrt personlig assistent (BPA) døgnet rundt. Men kommunen stiller tøffe krav, og hun føler seg utrygg med tilbudet hun har i dag.

- Jeg føler at de skal hakke på meg, at de behandler med urettferdig. Alt jeg vil er å leve som en normal person ville gjort, sier Moe til Dagbladet.

- Fikk aldri noen begrunnelse

Moe skal være kommunens eneste BPA-bruker, og fikk nylig avslag på søknaden om å få innvilget personlig assistent døgnet rundt, ikke bare på dagtid.

Dagbladet har fått innsyn i dokumentene i saken, der Moe i sin søknad viser til legeerklæring som konkluderer med at hun har behov for det hun søker om. Kommunen begrunner blant annet avslaget med at legen anser hennes helsesituasjon som «relativt stabil», og at hennes bistandsbehov av kommunen ikke oppfattes som «kontinuerlig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer