I SOUSSE: Hege Stenseth Mokhtar og familien er i feriebyen Sousse der angrepet mot et hotell har funnet sted. FOTO:Privat/Chevronec
I SOUSSE: Hege Stenseth Mokhtar og familien er i feriebyen Sousse der angrepet mot et hotell har funnet sted. FOTO:Privat/ChevronecVis mer

Hege skulle til stranda noen minutter før angrepet

Datteren er i området der 37 mennesker er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi var akkurat på vei bort til det området der angrepet fant sted, men fikk en melding fra en kamerat om å bli i leiligheten fordi det hadde skjedd noe alvorlig, sier Hege Stenseth Mokthar til Dagbladet.

Hun er på ferie sammen med familien i feriebyen Sousse i Tunisia, der minst 37 mennesker skal ha blitt skutt og drept fredag i 13-tida, norsk tid. 

- Vi ble bekymret da vi fant ut at det var et angrep på akkurat samme sted som der datteren min var. Hun tok ikke telefonen, men vi har fått beskjed om at hun har kommet seg i sikkerhet på et annet hotell.

- Får bare vente Datteren og en venninne bor på et hotell rett ved siden av Hotel Riu Imperial Marhaba som ble angrepet. De skal av sikkerhetspolitiet fått beskjed om å ikke forlate hotellet, forteller Mokthar.

- De har det bra etter forholdene, og vi får bare vente til vi får mer informasjon. Jeg har halve familien min i Tunisia, og det har vært mange angrep i grenseområdene, men ikke akkurat her.

Hun forteller om kaotiske tilstander på stranda der angrepet fant sted. Det skal også ha vært flere nordmenn på stranda. Stranden er tilknyttet hotellet så det er også en mulighet for at det bor nordmenn på hotellet som er angrepet.

- Vi har hørt at noen engelskmenn ble beskutt på fra en båt. Samtidig fikk vi meldinger om en væpnet mann i gatene.

- Ikke gå ut Mokthar er i Tunisia sammen med familien og venner, og bor i en leilighet som ligger fem minutter unna stranda.

- Mannen min er tunisier og han har bedt oss om å ikke gå ut dørene. Alle butikkene er stengt.

Hun skal egentlig være i Tunisia helt frem til august, men er usikker på hva som kommer til å skje nå.

- Mannen min kommer hit i begynnelsen av juli, og vi får sammen avklare om vi bør reise hjem eller ikke.