Hege Storhaug ble utestengt fra Facebook

Kom ikke inn på privat profil.

UTESTENGT: Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) sier hun er utestengt fra Facebook.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
UTESTENGT: Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) sier hun er utestengt fra Facebook. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder i organisasjonen Human Rights Service (HRS) og islamkritiker Hege Storhaug opplyser på sin offentlige Facebook-profil at hennes private profil er deaktivert.

Hun meldte først om deaktiveringen rundt 17.00 tirsdag ettermiddag, men like etter 20.00 samme kveld var Facebook-profilen hennes igjen tilgjengelig.

Det var styremedlem Hossam Belkilani i gruppa Norges Unge Muslimer som på sin egen Facebook-vegg la ut en melding der har omtaler utestengelsen, og viser til en skjermdump der Facebook opplyser at Storhaugs profil er fjernet.

- Islamkritikk Da Dagbladet snakket med Storhaug klokka 19.00 bekreftet hun at at hun ikke kommer inn på profilen, og at hun ikke har fått beskjed fra nettstedet.

- Jeg har ikke hørt noe - bortsett fra det denne gruppa har omtalt. Der sto det at Facebook hadde gitt meg beskjed. Jeg har gått gjennom alle e-poster, men ikke fått noe beskjed.

- Jeg kommer ikke inn, men jeg kommer inn på min offentlige profil. Jeg er sikker på at det er på grunn islamkritikk uten at jeg har det bevist. Jeg blir overrasket om det ikke er islamkritikk, sier hun til Dagbladet.

Storhaug sier hun ikke blir overrasket om det er gruppa Norges Unge Muslimer som har rapportert Storhaugs profil.

- Jeg har kritisert de miljøene i mange år, og blir ikke overrasket om de står bak. Det er veldig rart om Facebook har gjort dette uten videre. Jeg ble mildt sagt meget paff, sier hun.

«Upassende innhold» I skjemdumpen som er referert til på Belkilanis side, er begrunnelsen fra Facebook følgende:

«Takk for at du gjør oss oppmerksom på profilen du rapporterte for å være full av upassende innhold. Vi fjernet profilen fordi den strider mot Facebooks standarder. Vi har informert Hege Storhaug om at profilen er blitt fjernet, men ikke at du rapporterte den, skriver Facebook.»

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Belkilani i Norges Unge Muslimer.

Dagbladet oppdaterer saken