Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hege Storhaug mangler kunnskap

- Vi er trette av å bli stemplet, sier Iffit Z. Qureshi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: - Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa.

(Dagbladet.no): Iffit. Z. Qureshi er en aktiv samfunnsdebattant, har britisk-pakistansk bakgrunn og har bodd i Norge i 19 år. Hun er oppgitt over Hege Storhaugs påstander i forbindelse med den nye boken «Men størst av alt er friheten».

- Hege Storhaug mangler kunnskap. Hun har en klar agenda og en veldig antimuslimsk holdning. Jeg mener det er hårreisende at Human Rights Service (HRS) får millioner i statsstøtte. Det viser hvor lite politikerne har satt seg inn i deres arbeid.

Qureshi understreker at hun ikke har lest boken, men kommenterer saken på bakgrunn av uttalelsene Storhaug har kommet med i Dagbladet.no, og informasjonen som er tilgjengelig på websiden til HRS.

- Galt om slør

Qureshi stiller seg tvilende til påstandene om at 77 prosent av kvinnene i et distrikt i Frankrike skal være tvunget av islamister til å gå med skaut:

- Det er ikke første gang HRS har misbrukt tall, sier Qureshi.

Hun mener Storhaugs påstander bare skyver jenter som har det vanskelig lenger bort.

image: - Hege Storhaug mangler kunnskap

- Jenter som blir undertrykt hjemme, vil ikke til HRS fordi de føler de bare får et stempel. En av venninnene mine, født og oppvokst i Norge, sa nettopp at hun var så lei av måten debatten foregår på. Vi blir stilt til ansvar for hva muslimer gjør helt andre steder, for hva b-gjengen gjør, og så videre, sier hun.

Bør lese historie

Sammenligningen av hijab med hakekors og jødestjerner mener Qureshi er helt feil.

- Hun trenger å gå tilbake til skolebenken og lære om andre verdenskrigs historie, sier Qureshi.

Hun er også helt uenig i påstanden om at sløret er et symbol og et varsel om at totalitære krefter har fått mer makt.

- Når det gjelder bruk av skaut er det noe som i stor grad er frivillig. Min egen søster gjorde det av fri vilje da hun ble voksen, fordi hun gikk lenger inn i islam, og følte at det ga henne noe. Og dette er en kvinne som er oppegående, hun er ansvarlig leder for et apotek, og utdannet farmasøyt - en oppegående sterk kvinne, sier hun.

Hun mener tvert om at kvinner som bruker skaut blir diskriminert:- Her i Norge finnes det diskriminering av jenter med skaut fordi de ser annerledes ut. Friheten Storhaug krever kommer ikke gjennom å fjerne skautet. Det handler om å gi kvinner jobb, utdannelse og lik lønn så de ikke blir undervurdert. Innvandrerkvinner blir oftest gitt kurs i helse- og sosialfag og rengjøring, hvorfor ikke noe annet, for eksempel regnskap, spør hun.

- Bare tull

Qureshi sier hun ikke har noen tro på et islamisert Europa i 2100.

- Det er bare tull. Det samme ble sagt i Storbritannia da Thatcher kom til makten at ville skje i løpet av noen tiår. Men det er langt fra muslimsk flertall der i dag.

At ytringsfriheten er truet, har Qureshi vanskelig for å tro på. Hun mener det er vel så vanskelig å forsvare innvandrere i den norske debatten, og at det ofte er skarp kritikk av innvandrere og islam:

- Hvor mange ganger har ikke jeg blitt skjelt ut på åpen gate etter å ha skrevet noe? Vi er lei av å bli stemplet og hengt ut, beskrevet som en byrde for samfunnet, det gjør at folk føler seg mer og mer utenfor, mener hun.

NB: Mange lesere har kastet seg inn i debatten om Qureshis kritikk av Hege Storhaug. Vi har nå åpnet diskusjon under intervjuet med Storhaug, og stenger derfor denne. Dagbladet.no oppfordrer leserne til å dempe personangrepene og forsøke belyse temaet på en måte som viser respekt for andres oppfatninger.
Helge Øgrim, redaksjonssjef.

SKAPER REAKSJONER:</B> Hege Storhaug mener islamismen truer det europeiske demokratiet.
- ANTIMUSLIMSK HOLDNING: - Det er hårreisende at Human Rights Service (HRS) får millioner i statsstøtte, mener Iffit Z. Qureshi.
<B>NY BOK:</B> «Men størst av alt er friheten» av Hege Storhaug.