Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hegnar anklages for dobbeltrolle

Samtidig som Trygve Hegnar ga aksjeråd i Kapital, var han selv aktiv i aksjemarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

- DOBBELTROLLE: Samtidig som Trygve Hegnar ga aksjeråd i Kapital, var han på 1980-tallet aktiv i aksjemarkedet med selskapet Periscopus, ifølge en ny biografi. Det skriver Dagens Næringsliv i dag. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
- DOBBELTROLLE: Samtidig som Trygve Hegnar ga aksjeråd i Kapital, var han på 1980-tallet aktiv i aksjemarkedet med selskapet Periscopus, ifølge en ny biografi. Det skriver Dagens Næringsliv i dag. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som Trygve Hegnar ga aksjeråd i Kapital, var han på 1980-tallet aktiv i aksjemarkedet med selskapet Periscopus, ifølge en ny biografi. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Avisa skriver at dette er i strid med det Hegnar tidligere har sagt.

Opplysningen kommer fram i den uautoriserte biografien «Hegnar - outsider på innsiden», som er skrevet av forfatter Asle Skredderberget. Boka handler ifølge forfatteren selv om hvordan Hegnar (70) har kommet dit han er.

- Det har jeg ikke vært. Jeg har ennå ikke fått boka, og jeg har ikke fått lest den. Derfor har jeg ingen kommentar, sier Trygve Hegnar til Dagbladet mandag morgen.

Vil ikke kommentere «Dette er historien om en lagseier der kapteinen har innkassert hele gevinsten og all anerkjennelse», står det i boka.

- Jeg har gjort det samme som Hegnar har gjort: Jeg har gått en maktperson etter i sømmene, men jeg har brukt færre adjektiver enn ham. Hegnar er en «meningsmitraljøse», han har dengt løs på folk  i 40 år. Hvis det er noen som tåler å bli gått etter i sømmene, så er det Hegnar, sier Skredderberget til Dagbladet.

Aktiv på Oslo Børs I 1992 sa Hegnar til Dagens Næringsliv at han personlig eller selskaper helt kontrollert av ham ikke har kjøpt aksjer på børsen på 20 år. I 2000 sa han til Aftenposten at han «har latt være å handle aksjer i 25 år, nettopp for ikke å komme i noen dobbeltrolle».

Men i boka kommer det fram at Hegnar har vært svært aktiv på Oslo Børs, skriver Dagens Næringsliv.

Fram til 1987 var han ifølge DN tungt inne i selskaper som Block Watne, Elkem, Kværner, Borgestad, Klosters Rederi, Akers Mek, Dyvi, Bik Bok. J. Øgland og Vesta.

BOK OM HEGNAR: Næringslivsjournalist og forfatter Asle Skredderbegert (40) har skrevet biografi om Trygve Hegnar (70). Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
BOK OM HEGNAR: Næringslivsjournalist og forfatter Asle Skredderbegert (40) har skrevet biografi om Trygve Hegnar (70). Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer