Hegnar på vingene igjen?

- Et usedvanlig interessant brev. Slik kommenterer Trygve Hegnar invitasjonen fra Konkurransetilsynet, som vil undersøke om finanskjendisen fortsatt er interessert i å kjøpe Braathens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utover det vil ikke Hegnar si noe om det oppsiktsvekkende brevet. Han sier han ønsker å gi Konkurransetilsynet svar først.

- Jeg tenker meg om, sier en ferierende Hegnar.

For en drøy uke siden mottok Kapital-redaktøren invitasjon til et møte med Konkurransetilsynet. Bakgrunnen er at Hegnar meldte interesse for å kjøpe flyselskapet Braathens i vinter.

Seinere uttalte han at han ikke var villig til å betale like mye for flyselskapet som SAS, hele 1,1 milliarder kroner, og at planene dermed var skrinlagt.

Men dette har nå Konkurransetilsynet tørket støv av. Tilsynet, som vurderer om SAS kan få overta Braathens, vil undersøke om Hegnar fortsatt er interessert. De tror prisen på flyselskapet vil falle dersom SAS får nei fra Konkurransetilsynet, og ønsker å finne ut om andre kan være interessert i å kjøpe.

Tidligere har Hegnar uttalt at han mener det er liv laga i det kriserammede selskapet.

Svaret på invitasjonen vil han trolig gi i dag eller i morgen.

  • Konkurransetilsynet har ikke invitert andre til et slikt møte. Ifølge tilsynets informasjonssjef Elin K. Kleven er SAS det eneste flyselskapet som har vist interesse for Braathens.