Hegnar saksøkes for ti millioner

En tidligere økonomidirektør i Røde Kors saksøker Trygve Hegnar og avisa Kapital for til sammen ti millioner kroner. Bakgrunnen er flere artikler avisen skrev om en byggesak i Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Røde Kors skulle pusse opp hovedkvarteret sitt, ga økonomidirektør Odd Gunnar Ramfløy oppdraget til sin egen bror. Siden de hadde forskjellig etternavn var det ikke alle som visste at de to var brødre.

Oppussingen ble mye dyrere enn planlagt, og Økokrim har senere siktet økonomidirektøren for grov økonomisk utroskap for sin rolle i oppussingen.

Avisen Kapital omtalte saken i flere artikler, og økonomidirektør Ramfløy har nå saksøkt avisen og eieren Trygve Hegnar, melder TV 2.

Det var Sven Mollekleiv som var generalsekretær i Røde Kors da kontrakten ble inngått.

- Våre klienter kan bevise at Mollekleiv hele tida har visst om dette åpne brødreforholdet i kontraktsforhandlinger og senere, sier advokat Per Danielsen som representerer Ramfløy.

Advokat Kyrre Eggen representerer Kapital. Han sier at Hegnar mener avisen har levert et godt journalistisk håndverk og avdekket en sak av allmenn interesse.

- Dessuten mener vi at søksmålet i en størrelsesorden på ti millioner er sensasjonelt høyt, sier Eggen til TV 2.

Sven Mollekleiv vil ikke kommentere saken ettersom den er under etterforskning.

(NTB)