Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hegnar ser på aksjeregler

Kapital-redaktør Trygve Hegnar vil nå se nærmere på bladets regler for sine ansattes aksjehandler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygne Hegnars tidsskrift er i hardt vært etter en serie avsløringer i Dagens Næringsliv i forbindelse med Aker Brygge Invest-saken. Ifølge Dagens Næringsliv har en journalist i bladet hausset opp verdien av aksjer han selv har handlet med.

I går sa den omtalte journalisten, Tor Inge Vormedal, opp sin stilling etter ni år i Kapital. Etter det Dagbladet.no erfarer fikk den erfarne journalisten beskjed om å gå av redaktør Hegnar.

- Det kan jeg ikke kommentere som leder, sier Hegnar til Dagbladet.no.

Hegnar karakteriserer Vormedal som en god journalist, «inntil denne saken».

Føler du at tilliten til Kapital er svekket av denne saken?

- Det er åpenbart at dette har skadd oss. Men hvis det er en som har rappet i kassa på Rimi så skjønner folk at ikke det er bedriften som har gjort det. Hvis det skulle vise seg at en av våre journalister har brutt våre regler så er det trist. Det kan sette de 60 andre journalistene som jobber her i miskreditt.

Hegnar Media har bedt Arthur Andersen granske alle forhold vedrørende Vormedals aksjehandler. Nå vil Hegnar se nærmere på reglene for Kapital-journalistenes aksjehandel.

- Jeg vil nå foreta en gjennomgang av disse reglene. Men hva hjelper det med all verdens regler hvis det viser seg at en ansatt har brutt dem? spør Hegnar retorisk.

Føler du at du er ferdig med saken med Vormedals oppsigelse?

- Jeg er ferdig med Vormedal ihvertfall.

FULL GRANSKNING: Kapital-redaktør Trygve Hegnar har hentet inn Arthur ANderson til å granske Vormedal-saken. Nå vil han også se på bladets interne etiske regler.