Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HEGNARS HOTELL FOR RIKE ONKLER

Folk på Lyngør er lei brautende og øldrikkende sommergjester på Trygve Hegnars hotell. Nå håper befolkningen og ordføreren det skal bli slutt med bråk og urinering rundt husveggene på en av Norges vakreste sørlandsperler. Finanskjendisen vil nå rive hotellet og bygge luksussted - bare for den edleste fiffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis hotelleier Trygve Hegnar får det som han vil, rives dagens hotellanlegg med 160 senger til fordel for 40 senger forbeholdt Norges mest pengesterke.

Foruten et herregårdshus, fem gjestehus, badehus, svømmebasseng, lysthus og tennisbane, vil selvfølgelig også en karpedam være på plass.

Mens naboene i årevis har klaget over fyll og spetakkel fra det gamle Lyngør hotells gjester, vil Hegnars nye krypinn for pengeeliten bli skjermet fra offentligheten. Med øybeboernes velsignelse.

Urinering

- Dette er jeg glad for, sier ordfører Torleif Haugland i Tvedestrand kommune.

- Det har vært mye konflikt med restauranten på hotellet som ligger vegg-i-vegg med sommerhusene på øya.

- Vi har hatt mye bråk og urinering rundt husveggene. Jeg tror vi kommer til å godkjenne byggeplanene, sier han.
Trygve Hegnar kjøpte hotellet for noen år siden, og har siden drevet det som et sommerhotell med middels standard.

Nå tar finansmannen nytt grep på paradisøya, og ønsker å heve standarden betraktelig.

- Det nye anlegget blir ikke for folk flest. Dette er et nisjeprodukt for dem som krever det aller, aller beste, sier arkitekt Jan Erik Stokkebokjær. Han skal realisere Hegnars drøm.

Rik onkel

- Lyngør er allerede en boltreplass for fiffen. Vi skal bygge et eget eventyr der hotellkonseptet er ute. Det skal bli som å være på et skjermet besøk hos en rik onkel.

- Restaurantdriften opphører: Når det er middag, skal folk slippe å treffe uvedkommende, sier Stokkebokjær, som støtter ordførerens ønske om å avvikle den skjemmende veggtissingen.

- Lyngør er en perle som må bevares. Lokalbefolkningen har følt at det ble rimelig mye fyllerør og urinering fra turistene. Derfor er ønsket nå å bygge et konsept som ikke har restaurant for allmennheten.

Kakse-øy

Det eksklusive ferie- og konferansestedet skal rette seg inn mot næringslivstopper i inn- og utland. Stokkbokjær sier det er en internasjonal trend å bygge lukkete feriesteder for de rikeste i samfunnet. Det foreligger ikke eksakt kostnadsoversikt over luksusprosjektet.

- Dersom planene går igjennom, skal dette bli bygd for folk som først spør hva vi har å tilby før de ber om pris, sier Stokkebokjær.
Ifølge ordføreren er Lyngør blitt tråkket ned av turister etter at øyene ble kåret til Europas beste tettsted. Men han frykter ikke at øya skal bli overtatt av fintfolket.

- Noen mener det er kommet til en del kakser, og det kan nok være. Men flertallet av de 150 beboerne vil fortsatt være etterkommerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!