Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hei, her er jeg!

Her vinker Rizal Shahputra (20) til skipet som reddet ham etter ni dager på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andre juledag holdt Rizal Shahputra på å vaske i en moské i Banda Ache nord på Sumatra. Plutselig kom hysteriske barn springene for å advare. Men det var for seint. Rizal ble tatt av flodbølgen. Han havnet på havet.

Vinket desperat

Først mandag, etter åtte døgn, ble han reddet av et containerskip. Riza, i knall gul t-skjorte, hadde overlevd alle disse dagene på et flytende tre. Og nå forteller han at minst et skip seilte forbi ham uten å oppdage ham.

Heldigvis så marineoffiserene om bord på det japanskeide containerskipet MV Durban Bridge mannen stående på et tre og vinke til dem 16 mil vest for Acheprovinsen.

- Han vinket desperat, forteller kaptein Lucas Chong. Skipets mannskap kunne ikke tro det de så, men satte likevel kurs mot mannen, og reddet ham ved å kaste ut en livbøye. Han var sjokkskadet, sulten og utmattet da han kom trygt om bord i skipet.

Vennene ga opp

Rizal forteller ifølge AP at det eneste selskapet han hadde på sjøen var flytende lik. Han overlevde ved å drikke regnvann og kokosnøtter som han knuste med en dørlås mens han klamret seg til treet.

- I begynnelsen var noen venner med. Etter noen dager var de borte. Alle sank, familien min sank. Jeg så lik både til venstre og høyre, sa en solbrent og svak Rizal til AP da han kom i land. Han ble raskt kjørt til sykehus byen Kland 3 mil øst for Kuala Lumpur. Gutten har fått flere sår og kutt i beina.

ROPTE OG VINKET: Bildet som mannskapet på skipet som oppdaget Rizal tok. Etter åtte døgn på et flytende tre ble han reddet. Foto: AP Photo/Huang Wen Feng, Chief Officer MV Durban Bridge
ROPTE OG VINKET: Bildet som mannskapet på skipet som oppdaget Rizal tok. Etter åtte døgn på et flytende tre ble han reddet. Foto: AP Photo/Huang Wen Feng, Chief Officer MV Durban Bridge Vis mer

Overlevde på palmetre

Dette er det andre mennesket som er reddet på havet etter katastrofen i Asia.

En indonesisk kvinne overlevde i fem dager på havet ved å holde seg fast i et palmetre.

Malawati (23), også fra Ache-provinsen, ble reddet av et malaysisk tunfiskbåt. Hun var sjokkskadd og var bitt av fisk da hun ble lagt inn på sykehus. Hun overlevde ved å spise frukten og barken på treet.

ÅTTE DAGER PÅ SJØEN:</B> Rizal var sterkere enn vennene og familien, som hang fast på treet de første dagene. Han overlevde på regnvann og kokosnøtter.
<B>I OK FORM:</B> Rezal har sår på beina, men er i ellers overraskende god form etter så lang tid på havet.
OVERLEVDE PÅ PALME:</B> Malawati (23) fra Ache-provinsen, overlevde i fem døgn på havet på et palmetre. Hun ble reddet av en fiskebåt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media