- Hei, jeg er Jens

Noe har tydeligvis Jens Stoltenberg lært av Bill Clinton og George Bush: I går håndhilste han på halve Hvaler, skrev autografer til tenåringsjentene og tok søte barn på fanget. Og før han sa noe om politikken, forsikret han tilhørerne om at valgkampen ikke har startet ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille Dubec (3 1/2) var en av de heldige som fikk hilse på statsministeren. Han var mest opptatt av om Jens hadde fisket i ferien på Hvaler.

- Han hadde bare fått småfisker. Jeg har fått masse hvitting, lo treåringen.

Så gikk Jens løs på Høyre.

- Høyre vil kutte hver femte krone i bistanden, slik at vi ligger under FNs minstemål.

- Høyre vil ikke gi gratis læremidler i videregående skole.

- Høyre vil kutte sykelønnen så mye at skattevinningen forsvinner for de fleste av oss.

- Høyre vil kutte opplæringstiltak for de arbeidsledige.

Sa Jens.

Han vil ikke være med på at Høyre-sammenlikningen er en negativ form for valgkamp.

- Vi er nødt til å gjøre alternativet klart for folk, så de er bevisste at de står overfor et valg. Høyre mener at det holder at «de fleste» har råd til å betale dette selv. Vi mener at løsninger for alle fortsatt er de beste, sier Stoltenberg.

Stø kurs

Jens Stoltenberg støtter seg fornøyd til FNs velferdsrapport, som slår fast at Norge er verdens beste land å bo i. Han mener det er et bevis på at Arbeiderpartiets fellesskapsløsning fungerer. Han understreker at det er flere oppgaver som må løses, men at det er han som har den rette oppskriften, ikke Jan Petersen.

- Selv om man må være varsom med slike statistikker, må det være noe i det. Arbeiderpartiet kan ikke ha gjort alt galt når FNs fremste eksperter konkluderer med at Norge er best. Da ser jeg ikke poenget med ny kurs, sier han.

- Men klarer du å vinne nok velgere uten å love noe nytt?

- Ja, jeg tror det. Jeg tror folk flest vil tjene på en Arbeiderpartiregjering. Men vi skal selvfølgelig konkretisere vår politikk i valgkampen, sier Stoltenberg.

Håndhilste

Hvaler Arbeiderparti inviterte Jens Stoltenberg til sommermøte i landets eldste Folkets Hus. Og folk kom til gratis pølser og brus og et møte med Jens.

Statsministeren tok seg god tid både før og etter talen og tv-intervjuene.

- Dette viser at folk er opptatt av politikk, selv om det er sommer, sier Stoltenberg.

I sommer har Avgifts-Norge engasjert folket, til Stoltenbergs frustrasjon.

- Når kommer listen over dusteavgiftene som skal fjernes?

- Jeg tror ikke lavere avgifter er det viktigste i norsk politikk i dag. Hvis det er mer penger i folks lommer det skal handle om, kan vi ikke konkurrere, sier han.

BARE SMÅFISK: Dubec Moum (3 1/2) ville vite om Jens hadde fisket i ferien. Stolt kunne han fortelle at han hadde fått større fisker enn statsministeren.