- Hei, jeg er lesbisk, og er kommet for å bli steinet

Jennifer tar homofiendtlig kirke på ordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at lesbiske Jennifer Louise Lopez fra Harlem i New York oppdaget et kirkeskilt der det står «Jesus ville ha steinet homoer», og «Harlem er en homo-fri sone», tok hun affære. Neste dag banket hun rett og slett på døra til kirka og tilbød seg å bli steinet, skriver Huffington Post.

- Hei, jeg er lesbisk, og er kommet for å bli steinet, sier Jennifer til den noe perplekse mannen som åpner døra til Atlah Worldwide Church - velkjent for sin hatefulle retorikk mot homofile.

- Kom tilbake i morgen Det viser seg snart at å bli steinet umiddelbart for homofili er vanskeligere enn antatt.

- Jeg skal ikke steine deg, jeg har ingen steiner.

- Hvem er det da som skal steine meg?

- Han er ikke her. Kom tilbake i morgen.

Inspirert av transperson Mobilvideoen av opptrinnet ble postet på Jennifers Facebook-side i går, og er nå viden spredt. Overfor Huffington Post forklarer hun motivasjonen for stuntet:

- Jeg håper at ved å gå opp til døra og presentere meg som menneske og et produkt av skapelsen, vil kirker begynne å innse at vi lesbiske, homofile og transpersoner er akkurat de samme skapningene som dem selv.

I Facebook-kommentarfeltet skriver Jennifer at stuntet er inspirert av transpersonen Pamela Raintree, som i fjor utfordret en politiker i Louisinana til å steine henne.

Anti-Obama Atlah, som ledes av James David Manning, har markert seg sterkt i løpet av Barack Obamas seks år som president. Kirken er motstandere av at homofile får utvidede rettigheter i USA, og har på det allerede omtalte skiltet skrevet:

 «Obama har sluppet løs homodemonene mot den svarte mann. Pass på, svarte kvinne - kanskje en hvit homo kommer og tar mannen din!»

Blant andre bisarre utspill fra Manning er påstanden om at de tidligere presidentkandidatene Mitt Romney og Newt Gingrich egentlig er svarte, at Obama fikk den konservative bloggeren Andrew Breitbart myrdet, og at politiet i Washington D.C. har drept en kvinne som bar presidentens barn, ifølge Advocate.com.

<strong>HYLLES:</strong> Jennifers video har tatt av på sosiale medier, og hun hylles for stuntet. Foto: PRIVAT
HYLLES: Jennifers video har tatt av på sosiale medier, og hun hylles for stuntet. Foto: PRIVAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer