SØKER JOBB: Aleksander Vattøy Dyrhols statusoppdatering har i skrivende stund blitt delt av nesten 20 000 personer på Facebook. Foto: Privat
SØKER JOBB: Aleksander Vattøy Dyrhols statusoppdatering har i skrivende stund blitt delt av nesten 20 000 personer på Facebook. Foto: PrivatVis mer

«Hei! Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre»

Har fått enorm respons.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går, klokka 10.40 på formiddagen, la Aleksander Vattøy Dyrhol (29) ut en en statusoppdatering på sin Facebook-side.

Her forteller han om hvordan han tidvis har levdt et tøft liv som narkoman og hjemløs, men at han nå omsider har fått orden på saker og ting. Det eneste som mangler er en fast jobb, men på grunn av forhistorien hans er ikke dette så lett.

Han oppfordrer også venner og kjente om å dele innlegget, og responsen har ikke uteblitt.

Delt 20 000 ganger

I skrivende stund har oppdateringen til Dyrhol blitt delt nesten 20 000 ganger. En respons han selv ikke hadde drømt om. Innlegget kan du lese i sin helhet nederst i artikkelen.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få sånn respons. Jeg var veldig skeptisk til å dele dette i utgangspunktet. Det kunne slått begge veier, men folk er mer godhjerta enn man skulle tro, sier han til Dagbladet.

29-åringen forteller videre at folk ikke bare har delt innlegget, de har også kommet med støtteerklæringer og lykkeønskninger i hopetall.

- Ja, nå sitter jeg her med 200 meldinger fra folk jeg ikke kjenner engang. Det har tikka inn ganske mye, sier han.

Trenger jobb

Ved Dyrhols side sitter samboer Linda Mohilla. Hun hjelper til med å sortere og gå igjennom alle meldingene som har tikket inn det siste døgnet.

Hun forteller at det til tross for den overveldende responsen, ennå ikke har kommet noen konkrete tilbud.

- Grunnen til at han nå trenger en fast jobb, er at vi sitter i en litt vanskelig økonomisk situasjon. Husleia her vi bor skal økes, men om han får seg en fast jobb kan vi få tatt opp et lån og kjøpe oss et eget hjem, sier hun.

Tok overdose

Dyrhol forteller videre at han for to år siden aldri hadde trodd han skulle være der han er i dag. At han skulle være rusfri og ha stiftet familie.

- Det gikk mye fortere enn jeg trodde, og jeg hadde mer viljestyrke enn jeg visste at jeg hadde. Med god hjelp fra Linda og ruskonsulenten min, klarte jeg det jeg ville, sier han.

- Jeg følte meg aldri helt tilpass i rusmiljøene, men det var det livet jeg valgte helt til jeg tok en overdose. Det var på en måte det som gjorde at jeg valgte å bryte med alt.

Samboer Mohilla legger til:

- Det krever en kombinasjon av å gjøre valget på rett tidspunkt og ha god støtte. Jeg tror ingen mennesker kan eller skal være nødt til å klare seg alene, sier hun.

Her er innlegget:

«Hei! Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre. Dette ødelegger for meg nå på arbeidsmarkedet.

For 3 år siden bodde jeg på gata i Bergen og holdt på å bli en del av den dystre statistikken over rusavhengige. Jeg var avhengig av opiater, og hver dag var en kamp å komme seg igjennom. Ingen trodde vel at jeg skulle klare meg. I dag er situasjonen min en helt annen.

Sommeren 2014 flyttet jeg til Larvik for å bli rusfri og ble kjæreste med bestevenninnen min. Hun har en nydelig sønn på 7 år som jeg var så heldig å bli stepappa til fordi jeg klarte å bli rusfri. I mai 2015 klarte jeg å gå helt av all medisin selv, og er ikke lenger i LAR (legemiddelassistert rehabilitering.). Og i mai 2016 ble jeg pappa til ei nydelig jente.

Jeg er så fornøyd med livet mitt og alt jeg har klart å oppnå, det eneste som mangler er en fast jobb, så jeg og jenta mi kan kjøpe oss et hjem til familien vår og få det litt lettere økonomisk.

Hvis du eller noen du kjenner er en arbeidsgiver som tør å gi meg en sjanse så vær så snill å ta kontakt, jeg vil ikke skuffe deg og jeg vet å sette pris på de sjansene jeg får i livet.

Jeg har truck T1-T4 sertifikat, har erfaring med mekanikk og som industrirørlegger, men lærer meg gjerne noe nytt. Bilsertifikatet er heller ikke langt unna - det stopper bare på det økonomiske enn så lenge. Det viktigste for meg er å få meg en fast jobb så fort som mulig.

Hvis du deler denne statusen hjelper du meg virkelig. Takk for oppmerksomheten»