Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hei, jeg vil gjerne melde fra om at datteren min er borte takk

Her er siste levende bilde av britiske Shannon Matthews (9). Hør morens nødsamtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske Shannon Matthews (9) har vært savnet siden 19. februar i år. Jenta kom ikke hjem etter at hun forlot en svømmehall i Dewsbury.

I dag offentliggjorde politiet nødsamtalen med moren Karen Matthews (32), som først meldte sin datter savnet, skriver Sky News.

- Hei, jeg vil gjerne melde fra om at datteren min er borte, takk. (Hør hele nødsamtalen på siden av saken eller les norsk versjon i egen faktaboks.)

I samtalen høres en tydelig opprørt mor som forsøker å svare på spørsmålene fra operasjonssentralen best mulig.

Frykter noe kriminelt

West Yorkshire-politiet etterforsker saken som en forsvinningssak, men frykter at noe mer illevarslende har skjedd med henne - altså noe kriminelt. De opplyser at de bruker rundt ti prosent av politistyrkene i søket etter jenta.

Her kan du følge etterforskningen fra politiets egne hjemmesider.

Saken har skapt «Maddie-tilstander» i England. Ikke minst fordi foreldrene til lille Madeleine som forsvant fra Portugals solkyst har uttalt seg i denne nye Shannon-saken.

SPORLØST FORSVUNNET: Shannon Matthews (9) forsvant fra svømmehallen ved barneskolen hun går på 19. februar i fjor. Foto: POLITIET/REUTERS
SPORLØST FORSVUNNET: Shannon Matthews (9) forsvant fra svømmehallen ved barneskolen hun går på 19. februar i fjor. Foto: POLITIET/REUTERS Vis mer

Rundt en uke etter forsvinningen skrev Gerry McCann i sin blogg om forsvinningen, ifølge Daily Mail.

- Forsvinningen av ni år gamle Shannon Matthews er svært bekymringsfullt og våre tanker og bønner går til hennes familie. Uansett hva som har skjedd med Shannon, så er det ingen tvil om at hun er ekstremt sårbar. Vi håper hun kommer trygt til rette til sin familie igjen, skrev han.

Sist sett med svømmedrakt

Selv om politiet har sett tv-bilder fra område rundt skolen for å kartlegge hennes bevegelser, søkt i nærliggende vann, gått hus-til-hus aksjoner og kartlagt morens tidligere nettverk, har ikke jenta blitt funnet.

Etterforskningsleder Barry South er bekymra for jentas liv og helse.

- Enhver vil være bekymra på dette stadiet av etterforskningen, sier han til Daily Mail.

Ni-åringen ble sist sett etter en skoletur til en svømmehall. Hun bar på en plastikkpose som inneholdt en todelt rosa svømmedrakt med blå fisker som hennes bestemor hadde kjøpt til henne. Hun hadde også med seg et blåstripete håndkle. Ingen av eiendelene har blitt funnet ennå.

image: - Hei, jeg vil gjerne melde fra om at datteren min er borte takk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media