«Hei, MDG! Slik er et kyllingfjøs»

Ingen av Grønn Ungdom-lederne som sto bak forslaget om å legge ned norsk kyllingproduksjon har noen gang satt sine føtter i et kyllingfjøs.

HEI, MDG: Emilie Enger Mehl er stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Hedmark. Etter å ha lest i Dagbladet at MDG vil legge ned norsk kyllingproduksjon - og at forslagsstillerne aldri har vært i et kyllingfjøs - ble hun så provosert at hun sporenstreks dro til nærmeste kyllingfjøs. Video: Senterpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens kyllingproduksjon er kroneksempelet på intens, innendørs dyreproduksjon foret på importerte råvarer, heter det i vedtaket fra MDGs landsmøte i helgen.

De grønne krever nå at kyllingindustrien må «reformeres drastisk» - eller avvikle produksjonen.

Dagbladet omtalte forslaget i forkant av behandlingen på landsmøtet og spurte i den anledning Grønn Ungdom-talsperson Teodor Bruu om han noen gang har besøkt et kyllingfjøs.

Det hadde han ikke.

Dro rett i fjøset

Det provoserte Emilie Enger Mehl, stortingsrepresentant for Senterpartiet, kraftig, så i går benyttet hun søndagen til nettopp å besøke et kyllinghus og filme hvordan det er der.

Emilie Enger Mehls film fra Nortura-produsenten i Hedmark kan du se øverst i denne saken.

- Jeg besøkte gården spontant etter å ha lest saken i Dagbladet. Jeg vil ha en debatt basert på fakta og reelle forhold - ikke skremselspropaganda fra Grønn Ungdom og MDG, sier Enger Mehl til Dagbladet, som reagerer sterkt på at politikere vil legge ned en næring uten å ha besøkt den.

- Det MDG baserer sitt vedtak på har ikke rot i virkeligheten. De lager en fantasifortelling om at alle kyllinger lider og ligger med brekte bein. Vi har verdens strengeste dyrevelferdskrav i Norge med krav til plass og lys- og luftforhold. Den norske bonden er glad i dyrene sine! sier Enger Mehl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer