BORGERKRIGEN I SYRIA:

- Hei verden, vi er i live. Vi våknet levende i morges #Aleppo

Sju år gamle Bana Alabed fra Aleppo ber verden om hjelp. 

MELDINGER FRA KRIGEN: Sju år gamle Bana Alabed og mora Fatemah twitrer om livet i Aleppo. De håper bilder og videoer fra den brutale virkeligheten kan øke oppmerksomheten rundt situasjonen i Syria. Video: Twitter/@alabedbana Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien om sjuårige Bana Alabed publiseres nå i medier verden over, som BBC, The Guardian, Quartz og mange andre. Den siste tida har jenta og mammaen hennes, Fatemah, publisert meldinger på twitterkontoen @alabedbana, som nå har fått over 7000 følgere i løpet av et par uker.

«Hei verden, vi er fremdeles i live. Våknet opp levende i morges. - Fatemah #Aleppo», er meldingen Banas mamma, Fatemah, sendte ut i formiddag.

- Vil ikke dø i natt

For å våkne opp med livet i behold i det opprørskontrollerte Øst-Aleppo er ikke selvsagt i dag. Kampen om Aleppo har rast for fullt siden starten av juli, og over 200 000 sivile syrere har vært sperret inne i byens østlige del. Fra oven slippes bombene, av russiske og syriske fly.

«Bomb bomb bomb... vi vet ikke om vi vil dø i natt, vær så snill og be for oss, jeg lover å fortsette å tvitre hele natta- Fatemah # Aleppo», tvitret mammaen i går kveld.

Fatemah er Banas mamma, som også er lærer og engelskutdannet. Hun hjelper til med å skrive meldingene, som alle er på engelsk. BBC har pratet med mora, som sier at datteren hennes, Bana, genuint ønsker at «verden skal få høre stemmen hennes».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer