Heia Romeo og Julie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ VEI TIL JOBB i Bjørvika møter jeg ofte skoleklasser fra Oslo på utflukt. Elevene skal til Akershus festning, de går i flokker bortover kaia. Først kommer den populære gjengen, gutter og jenter som er kompiser. De skravler, tuller og flørter. Jentene virker utadvendte og har familiebakgrunn fra Oslo, Iran, Bosnia eller Afrika. I neste pulje kommer de stille jentene, to eller tre sammen. Disse har nesten alltid somalisk eller pakistansk familiebakgrunn og er pakket inn i mye klær og tøy. Noen er kanskje dødelig sjenerte eller snakker dårlig norsk. Mange har dessuten forbud mot å snakke med guttene i klassen. De pålegges å holde størst mulig avstand. Snille piker holder seg langt unna gutter for ikke å bli slemme jenter eller horer.

KJØNNSSEGREGERINGEN øker i den multikulturelle osloskolen. Det bekymrer mange lærere. Minoritetsjenter får ikke ha gym sammen med gutter, nektes leirskole og fritidsaktiviteter. De frarøves moro, sosial læring og integrering. De får aldri øve seg med gutter som kompiser eller småkjærester. Likestillingsminister Anniken Huitfeldt har helt rett: Jenter som er oppdratt til ikke å se menn rett i øya, kommer til kort i jobbintervjuer og arbeidsliv. Å omgås uanstrengt med det annet kjønn, er en selvsagt kompetanse for moderne nordmenn, særlig middelklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer