Heia Shabana!

Hvordan kan et ellers dannet og elskelig vesen som Marianne Gullestad levere et så paternalistisk nedlatende angrep på Shabana Rehman? Det er lenge siden jeg har lest et så ondskapsfullt utfall - og av alle skulle dette ramme et av Norges virkelig lysende håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forklaringen finner jeg i Gullestads andre innlegg, bortgjemt i svada som at hun «ønsker Rehman som alliert» og derfor blir «skuffet» over at dette ikke straks skjer. Det Gullestad egentlig sier, men ikke har mot til å formulere direkte, er: Rehman skaffer Frp flere stemmer. Ved å si det hun sier, risikerer hun å forveksles med en Frp-er. En større skam lar seg ikke tenke på den intellektuelle venstrefløy. Derfor den voldsomme aggresjon.

Men skulle ikke Shabana Rehman få velge selv hvilken debattarena hun vil stå på? Skal hun pålegges å «utfordre norske fordommer» - vel å merke på den måte, i den form og med det ordvalg som kan gi henne karakteren bestått fra norske akademikertopper?

Treffsikkert

Rehman treffer blink ved første skudd: Hun avkler totalt en toneangivende gjeng norske venstreintellektuelle så treffsikkert og presist at de krymper seg et øyeblikk i sin nakenhet før de trekker fram sitt kjæreste, om enn litt antikverte våpen: den akademiske nedlatenheten.

Av debatten lærer vi først og fremst at det står langt dårligere til med selvinnsikten blant norske venstreintellektuelle enn til og med jeg hadde trodd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer