Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heiberg kritiserte Ludo-reklame - men fronter eget selskap under OL

Styremedlem i IOK, Gerhard Heiberg, avviser å opptre strid med reglementet.

GJØR ENDRINGER: Gerhard Heibergs navn, bilde og meritter brukes aktivt i markedsføringen av familieselskapet Nordic China Advisory. Nå vil han forandre presentasjonen på hjemmesida. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
GJØR ENDRINGER: Gerhard Heibergs navn, bilde og meritter brukes aktivt i markedsføringen av familieselskapet Nordic China Advisory. Nå vil han forandre presentasjonen på hjemmesida. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOK-medlem Gerhard Heiberg reklamerer for sitt private rådgivingsselskap under OL - til tross for at han har slått kraftig ned på sørgebånd og Ludo-reklamer.

Hans navn, bilde og meritter brukes aktivt i markedsføringen av selskapet Nordic China Advisory, som han etablerte med blant annet sønnene sine Christian og Halvor i 2011.

Selskapet har ambisjon om å bli «det ledende grenseoverskridende rådgivingsselskapet og transnasjonsserviceselskapet som tilrettelegger for grenseoverskridende muligheter mellom de nordiske land og Kina», melder NRK.


- Fantastisk nettverk Heiberg bruker også sitt verv i IOK på hjemmesidene til familieselskapet.

- En grunn til at dette ble startet var mitt nettverk i Kina, som jeg hadde opparbeidet meg i forbindelse med OL i Beijing i 2008. Jeg har et veldig godt navn i Kina og et fantastisk nettverk både innen politikk og næringsliv, så det var nok en av årsakene til at mitt navn står der, forklarer han.

Heiberg kaller sin rolle i selskapet for «døråpner». Han avviser at han bruker sitt verv i IOK i arbeidet for NCA. Når han blir spurt direkte, sier han seg enig i at bare navnet burde stå der.

- Da bør vi gjøre om hjemmesiden.

Heiberg vedgår at hans rolle innebærer generering av inntekter, men han avviser at dette er i strid med reglementet i IOK, ettersom han selv ikke er idrettsutøver.

- Jeg har meddelt hva jeg holder på med, så alle i IOK er klar over det og er enig i at det er 100 prosent ålreit.
 NTB

Hele Norges coronakart