Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heibergs gode venn bestemmer alt

OL-direktør Gerhard Heiberg er konsul for Togo i Norge. Han har vært på elgjakt med president Gnassingbe Eyadéma i Hurdal. Så langt vil konsulen ikke kommentere arrestasjonen av Frp-kjendisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er nettopp kommet hjem etter fire uker i Sydney. Jeg vil først sette meg inn i saken før jeg kommenterer dette, sa Heiberg til Dagbladet i går kveld.

Heiberg er en god venn av president Gnassingbe Eyadéma, som har styrt det lille vestafrikanske landet med jernhånd de siste 30 årene.

I 1984 var Heiberg konsernsjef i Aker Norcem. Det ble starten på historien om Commandeur de l'ordre du Mono, Togo :

- Jeg forhandlet med president Eyadéma i 1984 om å få drive sementvirksomhet i landet. Jeg ble konsul et par år seinere.

I mai 1987 kom Togos president til Norge for første gang på invitasjon fra daværende konsernsjef Heiberg. Høsten 1996 inviterte Heiberg presidenten igjen. Han besøkte kong Harald og dronning Sonja på slottet. Så dro han og Heiberg ut for å skyte elg. Han skjøt like godt en kraftig elgokse, som ble stoppet ut og fraktet med båt til Togo.

- Hvordan oppfatter du situasjonen i landet akkurat nå?

- Jeg har vært borte i en måned, så i øyeblikket vet jeg ikke så mye. Jeg må få lov til å oppdatere meg, så kan du ringe meg tilbake i morgen.