Heidi (23) fant Rohypnol i drinken

ARENDAL (Dagbladet): Heidi Nyplass opplevde alle jenters mareritt da hun var ute på byen. Noen hadde puttet to Rohypnol-tabletter i drinken hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rohypnol

  • Rohypnol er et sentralstimulerende antidepressivum. Legemidlet er reseptpliktig og selges i norske apotek. Feilaktig bruk, spesielt i kombinasjon med alkohol, kan resultere i manglende vurderingsevner, hemningsløshet, forlengede blackouts og hukommelsestap.
  • I England karakteriseres Rohypnol som et «rape-drug». I fjor ble det registrert 5000 tilfeller av vold og voldtekt etter ufrivillig bruk av stoffet.

Ettbarnsmora Heidi Nyplass fra Tromøy var i ferd med å avslutte en sjelden utekveld i Arendal sentrum sammen med ei venninne. Lysene i taket begynte å blinke. Heidi tok den siste slurken av Bacardi-drinken. Da merket hun plutselig to tabletter i munnen.

- Jeg spyttet dem ut umiddelbart. De var små og turkise i fargen. Det som var veldig skummelt, var at jeg aldri forlot drinken. Den som plantet tablettene, må ha vært utrolig freidig.

Ofte pulverform

Heidi synes hun var heldig som oppdaget tablettene, som ikke var knust til pulver. Da ville tablettene vært langt vanskeligere å avsløre. Rohypnol er ikke lettløselig i væske, men er tilnærmelsesvis uten smak. Og i pulverform er det bortimot umulig å se.

Rohypnol har fått betegnelsen «voldtektsdop» på grunn av de mange overgrepene som er registrert i kjølvannet av ufrivillig bruk av stoffet.

Overvåker

Overgriperen plasserer Rohypnol i drinken til offeret, gjerne mot slutten av kvelden når folk er i oppbrudd. Han passer på når stoffet begynner å virke, og klarer å føre offeret bort i mylderet.

- Jeg har tenkt mye på dette i ettertid, sier Heidi Nyplass. - Hva hvis tablettene hadde rukket å løse seg opp i drinken? Hva ville da ha skjedd?

SKREMT: Heidi Nyplass er skremt etter at hun oppdaget to turkise tabletter i drinken hun nøt på et utested i Arendal sammen med ei venninne.