Heidi (4) er like smart som Einstein

Har blitt Mensa-medlem.

GLUPING: Britiske Heidi Hankins (4) har blitt medlem av Mensa etter at det har blitt avslørt at hun har en IQ på 159. Foto: Solent News & Photo Agency
GLUPING: Britiske Heidi Hankins (4) har blitt medlem av Mensa etter at det har blitt avslørt at hun har en IQ på 159. Foto: Solent News & Photo AgencyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hankins har nemlig en IQ-score på 159, som er kun ett poeng lavere enn det som er beregnet for de verdenskjente fysikerene Albert Einstein og Stephen Hawking, skriver BBC.

Leste bøker Gjennomssnittscoren på en IQ-test for et voksent menneske er 100.

4-åringen har lært seg selv å lese, og to år gammel var hun i stand til å telle til 40. Da hadde hun lært seg å legge til og trekke fra og leste bøker på barneskolenivå.

- Heidis foreldre var korrekt i sine antagelser om at hun har et stort potensial, sier sjef John Stevenage for Mensa i Storbritannia.

Ikke yngst Til tross for sin unge alder er ikke Heidi Hankins Mensas yngste medlem.

Den rekorden satte Oscar Wrigley i 2009 da han som to og en halv-åring ble målt til en IQ på 160.

Mensa gjør ikke vurderinger av IQ-en til barn under 10, så foreldre som ønsker å få barnet sitt testet må gjøre dette hos en utdanningspsykolog.

- Vi sikter på skape et positivt miljø som unge medlemmer kan utvikle seg i, sier Stevenage.

Vil stille spørsmål En sterk hukommelse, å kunne lese i tidlig alder og en bevissthet om hendelser rundt om i verden er blant tegnene som, ifølge Mensa, kan tyde på at et barn har høy IQ.

Et slikt barn vil også ustanselig stille spørsmål om ting rundt seg.

Faren til 4-årige Heidi, Matthew Hankins, sier datteren forsøkte seg på å prate med en gang hun var født.

- Selvfølgelig klarte hun ikke å verbalisere noe, men hun så oss i øynene og forsøkte, sier han.

- Før hun var ett år gammel snakket hun i fullstendige setninger, sier Hankins.

Brukte PC Datteren plukket også opp leseferdigheter tidlig, noe familien oppdaget da de satte på et barne-tv show på en PC og lot henne være alene.

- Da vi kom tilbake så vi at hun var inne og surfet på nettet. Først klikket hun bare på bilder hun likte, men vi fant raskt ut at hun også hadde lært seg å lese teksten, sier faren om datteren.