Heidi (49) omkom i flaggstangulykken

Ved Holmenkollen kapell.

OMKOM: Trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften. Foto: Privat/politiet
OMKOM: Trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften. Foto: Privat/politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann (49) som mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang som blåste ned ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften.

Trebarnsmoren jobbet som avdelingsdirektør i Arbeids- og sosialdepartementet.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at Heidi Rusten Lohrmann er død. Våre tanker går til hennes nærmeste familie. Heidi var en svært dyktig medarbeider som mange var glade i. Hun vil bli dypt savnet i Arbeids- og sosialdepartementet, sier departementsråd Ellen Seip gjennom NTB.

Ulykken skjedde ved 13.30-tiden torsdag da hun var på vei inn i for å delta i en gudstjeneste.

OMKOM JULAFTEN:  Politiet ved foten av flaggstanga.
OMKOM JULAFTEN: Politiet ved foten av flaggstanga. Vis mer

Minst ett familiemedlem var vitne til ulykken i likhet med flere andre som var i næfrheten, får Dagbladet opplyst på kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Ut fra kapellet bakveien
Små barn som sang under gudstjenesten, ble geleidet ut via en annen utgang slik at de skulle slippe å se kvinnen som lå på bakken.

— Det er en dypt tragisk hendelse. Familien kom hit for å feire glede og for å innlede feiringen de har forberedt lenge. Dette skulle være en feiring av glede. Så skjedde det stikk motsatte, sa prost Trond Bakkevig i Vestre Aker kirke til NRK etter ulykken.

Politiet friga navnet på den forulykkede lørdag, etter avtale med de pårørende.

Familien ønsker ingen henvendelser fra mediene, opplyser kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

SPESIELL JULEGUDSTJENESTE I >b> HOLMENKOLLEN KAPELL:  Kapellan Hanne Elstrøm ønsker velkommen kong Harald, dronning Sonja sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på første juledag.Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
SPESIELL JULEGUDSTJENESTE I >b> HOLMENKOLLEN KAPELL: Kapellan Hanne Elstrøm ønsker velkommen kong Harald, dronning Sonja sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på første juledag.Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer

Heidi Rusten Lohrmann fikk den brukne flaggstangen i hodet da hun skulle delta på julegudstjeneste i kapellet torsdag.

- Om de tekniske undersøkelsen av flaggstangen ikke sier noe annet, så vil det ikke foretas ytterligere etterforskningsskritt, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Bare fundamentet med to metallstolper, som holdt flaggstanga fastlåst, står igjen ved kapellet sammen med betongfundamentet.

15 år gammel
Politiet har tatt beslag i selve flaggstanga av tre.

Det blåste kraftig i området på ettermiddagen julaften. Dagbladet får opplyst at flaggstanga knakk i den kraftige vinden helt nede ved festet der trevirket møter metall.

AVLYST JULAFTEN KVELD:  Men Holmenkollen kapell sto åpent for de som ville komme etter ulykken tidligere på dagen. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
AVLYST JULAFTEN KVELD: Men Holmenkollen kapell sto åpent for de som ville komme etter ulykken tidligere på dagen. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer

Flaggstanga var 15 år gammel, og det er Oslo kommune som har ansvaret for vedlikeholdet, opplyste sogneprest Jan-Erik Heffermehl til Aftenposten etter den tragiske ulykken.

Flaggstanga vil bli undersøkt i løpet av neste uke.

Til Dagbladet sa Heffermehl julaften at næromgivelsene er sterkt preget.

- Vi tar nå et skritt av gangen. Det er et sterkt preget lokalmiljø. Vi har vært i kontakt med rektor ved skolen der barna går, og familien tas nå vare på av helseteam.

Kapellanen: - Stummende mørke
Gudstjenesten seinere julaften ble avlyst på grunn av tragedien timer før. Men kapellet sto åpent for de som ville komme.

ETTERFORSKES:  To politietterforskere gjorde målinger første juledag ved fundamentet til flaggstanga. FOTO: SINDRE GRANLY MELDALEN/DAGBLADET.
ETTERFORSKES: To politietterforskere gjorde målinger første juledag ved fundamentet til flaggstanga. FOTO: SINDRE GRANLY MELDALEN/DAGBLADET. Vis mer

Den tradisjonelle gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag med kongefamilien tilstede, ble avviklet - med sterkt preg av det som skjedde ettermiddagen før.

- I går døde en kvinne i en tragisk ulykke utenfor kapellet. Vi er mange som kjenner på avmakt og hjelpeløshet i det som føles som meningsløst. Jeg vil tenne et lys for de som sørger over henne. Må Gud være vår venn, og må alle som er rundt henne i disse dagene få krefter til å bære en strime av lys inn der det er stummende mørke, sa kapellan Hanne Elstrøm i den spesielle innledningen til julegudstjenesten.

Kong Harald og dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise med ektemann Ari Behn og deres tre barn var til stede ved gudstjenesten.

ÅSTED:  Politi ved Holmenkollen kapell etter ulykken, som skjedde ved 13.30-tiden julaften. Toppen av fundamentet til flaggstanga som knakk rett over taket på politibilen til høyre. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
ÅSTED: Politi ved Holmenkollen kapell etter ulykken, som skjedde ved 13.30-tiden julaften. Toppen av fundamentet til flaggstanga som knakk rett over taket på politibilen til høyre. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer