Heidi fant Lucas (1) druknet: - Det var helt grusomt. I det lengste trodde jeg det var en bamse

200 møtte opp på minnemarkering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

MOSS (Dagbladet): Da Heidi Kjørvik og familien var ute på tur ved Krapfossbrua i Moss på søndag fikk hun seg et grufullt syn.

- Jeg så noe i vannet. Det så ut som en bamse og jeg håpet i det lengste det var det. Jeg hadde med meg barna mine, og min egen hund, som ligner på Lucas. Da jeg dro ham opp av vannet og innså hva det var, var det helt grusomt, sier hun til Dagbladet.

I dag ble den lille hunden minnet på samme sted som den ble dumpet fra. Rundt 200 mennesker hadde møtt opp. De la ned blomster, bilder av Lucas og tente lys å brua.

Politisk engasjement Engasjementet var stort, og saken har virkelig satt debatten om dyrepoliti på dagsorden. Mossingene som sto bak minnemarkeringen ville også gjøre det til en prinsipiell markering om dyrevelferd.

- I dag handler det om Lucas, men vi skal mobilisere for en demonstrasjon i høst for å få et dyrepoliti i Norge, sier initiativtager til markeringen, Ine Falander.

Til markeringen hadde de også fått stortingsrepresentantene og Frp-politikerne Ulf Leirsten og Erlend Wiborg.

- Denne saken er bestialsk, og engasjementet lokalt og over hele landet, viser bare at vi trenger strengere straffer for dyremishandling og et dyrepoliti som kan følge opp sakene, sier Leirstein.

Anmeldt 40 tilfeller Både representanter fra dyrevernorganisasjonen NOAH og Dyrebeskyttelsen var til stede.

- I år har vi anmeldt 40 tilfeller av dyremishandling, det er mer enn noen gang. Det forteller oss at vi trenger noen som følger opp dette tett, sier NOAHs Madeleine Åleskjær.

Mannen som har tilstått å drukne Lucas, uttalte til Dagbladet at det han gjorde var den mest humane måten. Dette vekker sterke reaksjoner på blant mange av deltakerne på minnemarkeringa, som også hadde tatt med seg sine egne firbeinte.

- Det er helt uvirkelig. Jeg har katter sjøl, og kan aldri tenke meg at noe slikt hadde skjedd med dyra mine, sier Terje Karlsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer