- Heidi Sørensen må gå!

- Heidi Sørensen må trekke seg på bakgrunn av det økonomiske kaoset i Naturvernforbundet, sier Even Woldstad Hanssen. Som landsstyrerepresentant advarte han mot å la TV- aksjonsmidler gå inn i forbundets daglige drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norges Naturvernforbund er i dyp krise. Det er meningsløst å si at leder Heidi Sørensen ikke har skyld i den situasjonen forbundet er i. Hun er den valgte lederen og har det fulle ansvaret, sier Even Woldstad Hanssen.

Han har en fartstid i organisasjonen på ti år, er tidligere leder av Naturvernforbundet i Buskerud, og satt i landsstyret da underskuddet for 1996 ble kjent. Samtidig ble det kjent for landsstyret at midler fra TV-aksjonen «Miljø for livet» var gått inn i den daglige driften.

- Meget alvorlig

- Det er meget alvorlig at disse pengene ikke ble skjermet fra forbundets elendige økonomi. Nå er de blitt brukt til å dekke over en dårlig økonomisk situasjon, og prosjektene må konkurrere på linje med andre kreditorer. Hadde det ikke vært for disse midlene, er jeg redd situasjonen hadde vært kritisk for forbundet.

- Jeg og andre prøvde fortvilet å få pengene skjermet, men forgjeves. Det må lederen ta ansvar for, sier han.
Woldstad Hanssen mener at Heidi Sørensen bare har forsøkt å skyve problemene foran seg etter at den prekære økonomiske situasjonen ble kjent.

- Det som må til er varige nedskjæringer, men det virker umulig.

- Vilkårlige kutt

- Nå sier generalsekretær Terje Kronen at det er planlagt å kutte ti stillinger neste år. Det må da kalles varige nedskjæringer?

- Innsparingene er vilkårlige. Det kuttes etter hvert som folk slutter, det er altså ikke en planlagt nedbygging hvor man ser de forskjellige satsingsområdene under ett. En fast styring fra lederens side hvor hun tar landsmøtets prioriteringer alvorlig, er det som må til.

Heidi Sørensen
Heidi Sørensen