Heidi Tjugum mentalt utslitt

Heidi Tjugum reiste rett hjem til klubbkamper for Viborg etter OL-bronsen. - Jeg vil ikke beskrive offentlig hvordan jeg har hatt det etter OL. Det har bare vært helt grusomt, sier Tjugum. Nå vurderer hun om hun orker å spille EM i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjugum har tidligere signalisert usikkerhet i forhold til motivasjonen for å gå på et nytt mesterskap allerede i desember. Nå forteller hun om den mentale belastningen det var å komme rett hjem til treningskamp fire dager etter OL avslutningen, i stedet for å ta en planlagt ferie på Borneo.

- Det er første gang jeg har opplevd det slik. Jeg har brukt hodet i to år på å forberede meg mentalt på OL-spill, og så plutselig var det over etter bronsefinalen. En skikkelig mental utredning, og en opplevelse jeg ikke ønsker meg en gang til. Derfor frister det overhodet ikke å begynne å forberede meg mentalt til et nytt mesterskap allerede i desember, sier Tjugum til Drammens Tidende.

Etterlyser aksept

Etter EM i Romania venter også nye seriekamper og en eventuell dansk cupfinale i romjula med Viborg.

Landslagskeeperen føler ansvar både overfor klubb- og landslag, men etterlyser forståelse for at man trenger hvile også når man er mentalt sliten.

- Det er ikke noe problem å få aksept for at man nedprioriterer landslagsspill eller et mesterskap på grunn av studier, men er man mentalt sliten, så skal man bare ta det som en utfordring, sier hun.

Skal prate med Breivik

Tjugum vil ta seg god tid - og en grundig prat med landslagstrener Marit Breivik - før hun bestemmer seg for om hun satser på EM. Men ser en mulig utvei:

- Nå ser jeg at Cecilie (Leganger) uttaler at hun er lovet mer spilletid dersom hun lar medisinstudiene vente og stiller i EM, så da er det vel kanskje greit at jeg tar fri, sier Heidi Tjugum til Drammens Tidende.

SLITEN: Heidi Tjugum er mentalt sliten. Hun vet ikke sikkert om hun spiller i EM.