Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heidrun-plattformen stenges

Dårlig vær og farlige livbåter tvinger Statoil til å evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil stenger Heidrun-plattformen i Norskehavet på grunn av dårlig vær. Plattformen benytter livbåtene som i forrige uke fikk påvist feil.

Petroleumstilsynet stengte i forrige uke Snorre A og Draugen på grunn av feil med såkalte fritt fall-livbåter. Seks øvrige plattformer fikk innvilget dispensasjon, og Heidrun var en av disse.

- Vi fikk godkjent unntakssøknaden fordi vi hadde kompenserende tiltak som økt helikopterkapasitet og økt beredskap. Disse tiltakene er avhengig av godt vær. Når det nå er meldt dårlig vær blir vi nødt til å foreta en nedstengning, sier informasjonssjef Jone Stangeland i Statoil til Aftenbladet.

På en normal dag produserer Heidrun 140.000 fat olje og 23 millioner kubikkfot gass.

Mens Shells Draugen-plattform alt lørdag startet opp igjen, vil Statoils Snorre A trolig holde stengt til over helgen.

(NTB)

Les også: Statoil og Shell nektet å stenge plattformer med farlige livbåter.

MÅTTE STENGE: I forrige uke måtte Statoil stenge Snorre A på grunn av farlige livbåter. Nå må også Heidrun-plattformen stenge. Foto: Scanpix
MÅTTE STENGE: I forrige uke måtte Statoil stenge Snorre A på grunn av farlige livbåter. Nå må også Heidrun-plattformen stenge. Foto: Scanpix Vis mer