Heier på Hareide og Skei Grande i budsjettforhandlingene

Mener Kristelig folkeparti kjemper for saker «Ap kan nikke til».

LYKKE TIL: - Jeg ønsker dem lykke til, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tomm W. Christiansen
LYKKE TIL: - Jeg ønsker dem lykke til, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har spisset seg kraftig til i budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Kristelig folkeparti og Venstre. Særlig KrF-leder Knut Arild Hareide sliter med å finne tonen med Fremskrittspartiet og Høyres forhandlere.

- Det har vært mer krevende enn forventet, sa Hareide da et forhandlingsmøte med regjeringspartiene og Venstre i kveld ble avsluttet etter en knapp halvtime.

Videre forhandlinger ble utsatt til søndag, fordi det var tydelig at det ikke ville bli noen enighet før Stortingets finanskomités møte imorgen.

Støre-støtte Etter det Dagbladet kjenner til er det særlig regjeringens forslag om kutt i formuesskatten til de rikeste, kombinert med reduserte barnetillegg, som har fått Kristelig folkeparti til å se rødt. I ettermiddag sa Hareide at han er «bekymret» for forhandlingene om statsbudsjettet.

- Kombinasjonen av skatteprofilen og de sosiale kuttene har blitt krevende, sa Hareide til Dagbladet etter dagens forhandlingsmøte.

For Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke regjeringens budsjettforslag grønt nok, med altfor defensive klimamål, men Skei Grande ser ut til å ha beholdt en bedre tone med regjeringspartienes forhandlere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer