Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heier på «Super-Jonas»

Vil styrke Aps sentralstyre, mener fylkesledere.

JUBEL: Fylkesleder Ingalill Olsen i Finnmark vil gjerne ha Jonas Gahr Støre inn i Ap's sentralstyre. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
JUBEL: Fylkesleder Ingalill Olsen i Finnmark vil gjerne ha Jonas Gahr Støre inn i Ap's sentralstyre. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev lørdag, er Støre på vei inn i Aps sentralstyre. Men selv om minst to av sentralstyrets nåværende medlemmer går ut, har det ikke vært mulig å få innplassert Støre.

På et sentralstyremøte i formiddag orienterte valgkomiteleder Martin Kolberg om løsningen: Sentralstyret utvides til 21 medlemmer.
Dermed bilr ingen vraket for å gi plass til Støre.

- Utrolig dyktig
Leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, ville uansett ønsket Støre velkommen inn i sentralstyret.

— Nord-Norge vil ha Jonas! Han er jo vår Nordområde-minister, så han vil ikke møte noen motstand fra Nord-Norge. Jonas er en utrolig dyktig politiker som vil styrke sentralstyret hvis han kommer inn. Så får valgkomiteen sikre en balansert innstilling, sier fylkesleder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, til Dagbladet.

- En av våre beste
Fylkeslederen i Akershus, Sverre Myrli, sier det er meningsløst å bruke geografi mot Støre.

- Det viktigste er hva man har mellom ørene og ikke hvor postkassa står. Det er opplagt at det kan ikke bare være folk fra Oslo i sentralstyret, på samme måte som at det ikke bare kan være bare kvinner eller bare menn. Valgkomiteen må ta hensyn til både landsdeler og kjønnsdeler, for å si det sånn.

Heve seg over
Men dette må man se litt avslappet på. Jonas er en av de aller beste vi har i Ap, og en av landets beste politikere. Han er en suveren utenriksminister, uansett om han sitter i sentralstyret eller ikke. Men dersom det er aktuelt å få han inn i sentralstyret, kan det ikke være avgjørende at han tilfeldigvis bor i Oslo. Et distriktsargument mot Jonas tror jeg landsmøtet vil heve seg over, sier Myrli til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media