Heikki Holmås: - Oslo vil bli som New York

SV-politikeren frykter at Oslo deles i en hvit og farget del.

SPÅR NEW YORK-TILSTANDER: Oslo vil ifølge Heikki Holmås (SV) ligne verdensmetropolen.  Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
SPÅR NEW YORK-TILSTANDER: Oslo vil ifølge Heikki Holmås (SV) ligne verdensmetropolen. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for kommunal-og forvaltningskomiteen på Stortinget, Heikki Holmås (SV), tror Oslo i fremtiden vil bli som New York. Han har lest rapporten og sier Frp-leder Siv Jensen har en nedlatende holdning mennesker.

- SSB-rapporten tegner et fremtidsbilde der Oslo kommer til å ligne mer på New York. Vi må sørge for at det blir en by der alle får muligheter til å få være med, uten store klasseskiller og der hele byen er med å ta ansvar for integreringen. Da kan vi ikke ha en høyrestyrt boligpolitikk der byen blir delt i en hvit og farget del, sier Heikki Holmås.

Nedlatende menneskesyn Han har sier at spesielt side 40 i rapporten viser hva som vil bli realiteten. Den er ikke slik Siv Jensen hevdet overfor Dagbladet tidligere i dag.

- Om Siv Jensen slår opp på side 40 i rapporten vil hun se at innvandringen kommer til å synke. Den vil mer enn halveres og netto innvandring vil gå ned med tre fjerdedeler, sier Holmås og legger til at det betyr at hovedgruppen vil bli mennesker som er født og oppvokst i Norge.

Holmås mener Frp-lederens utspill er av svært sterk karakter og ikke har rot i virkeligheten. Han tror Jensen ikke har forstått rapporten, eller misforstår med vilje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer