Heikki Holmås kandidat til SV-leder

Den tidligere SU-lederen melder seg på i lederstriden.

MELDER SEG PÅ: Heikki Holmås melder seg på i debatten om hvem som skal bli partiets nye leder.  Holmås er også tidligere SU-leder.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MELDER SEG PÅ: Heikki Holmås melder seg på i debatten om hvem som skal bli partiets nye leder. Holmås er også tidligere SU-leder. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til Dagbladet sier tidligere SU-leder og stortingsrepresentant Heikki Holmås stiller som kandidat til SV-leder.

- Jeg stiller hvis partiet vil ha meg. Jeg har alltid sagt ja til det partiet spør meg om, sier han til Dagbladet.

Kristin et forbilde Som de andre på SVs valgvake er han vemodig over beskjeden fra Kristin Halvorsen at hun vil gå av som SV-leder på et ekstraordinært landsmøte våren 2012.

- Kristin er jo et forbilde. Hun tenker store tanker som engasjerer, men som samtidig er konkret nok til at det lar seg gjennomføre, sier Holmås.

I kveld har begge nestlederne poengtert viktigheten av at partiet nå finner en ny vei å gå, og legger om strategien.

- Like viktig som partilederspørsmålet, er det at vi nå framover skal ha en bred og god debatt, sier Holmås.

Har ikke bestemt seg Både nestleder Audun Lysbakken og nestleder Bård Vegard Solhjell sier til Dagbladet i kveld at de ikke har bestemt seg for om de vil stille som lederkandidater.

- Det aller viktigste nå er at vi ikke gjør dette til et personproblem, for det er det ikke, sier Lysbakken.

Han mener det viktigste for SV nå er å fokusere på politikken og etablere seg som et bredere parti. Hvis partiet ønsker ham som leder, vil han ta stilling til dette ved en seinere anledning.

Det samme sier Bård Vegard Solhjell.

Torkildsen stiller ikke Den fjerde kandidaten som lenge har vært pekt på, er Inga Marte Thorkildsen. Men hun stiller ikke.

SIER NEI: En av SVs store stjerner er Inga Marte Thorkildsen vil ikke stille som partilederkandidat i partiet.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes
SIER NEI: En av SVs store stjerner er Inga Marte Thorkildsen vil ikke stille som partilederkandidat i partiet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

På spørsmål om hun har vurdert det, sier hun følgende:

- Det har jeg, og svaret er nei. Jeg har rett og slett ikke lyst.  Det jeg har lyst til å er bidra i partiet på andre måter. Vi kan ikke alle være partileder, sier hun til Dagbladet.