KAMPEN OM LEDERVERVET:
Audun Lysbakken blir trolig ny SV-leder etter at Heikki Holmås i kveld trakk seg fra lederkampen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
KAMPEN OM LEDERVERVET: Audun Lysbakken blir trolig ny SV-leder etter at Heikki Holmås i kveld trakk seg fra lederkampen. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Heikki Holmås trekker seg

Audun Lysbakken blir trolig ny SV-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Heikki Holmås trekker seg som lederkandidat i SV.

- Jeg tok avgjørelsen i går kveld og i morges, sier Heikki Holmås til Dagbladet.

Han forteller at årsaken til at han nå velger å trekke seg, er fordi han ser at Audun Lysbakken har mye mer støtte i partiet.

- Jeg trekker meg fordi jeg skjønner hvor landet ligger, sier Holmås, og presiserer at han vil fortsette i partiet.

- Nå kan alle fram mot landsmøtet jobe med hvordan vi kan få SV til nye høyder, i stedet for å fokusere på lederdebatten.

Lysbakken ny leder - Jeg tror det er avgjort nå. Audun Lysbakken blir ny SV-leder. Jeg tror han blir en god leder, og at det er riktig av Heikki å trekke seg nå, sier parlamentarisk leder i SV, Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Han mener Holmås har gjort en god figur i lederdebatten.

- Det har vært spennende å være SV-medlem i den prosessen vi har vært i. SV har god bruk for Heikki framover også, sier Solhjell.

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry opplyste om Holmås? avgjørelse på Facebook i kveld. Til Dagbladet utdyper Chaudhry:

- Jeg tror Lysbakken kommer til å bli en fantastisk leder for SV. Han er klartenkt og tenker i lange linjer, og nyter en enorm respekt i partiet.

- En gledens dag - Oppslutningen om Holmås har tilsynelatende økt den siste tida. Hvorfor tror du han velger å trekke seg nå?

- Det får Heikki eventuelt svare på.

- Var det to reelle kandidater om ledervervet i SV?

- Jeg sitter i Audun Lysbakkens valgkampgruppe. Vi har oppfattet det slik at det var to reelle kandidater.

Chaudhry omtaler Holmås? avgjørelse som en gledens dag.

- Partiet er samlet bak en leder. Herfra har vi en klar leder og en klar politikk for partiet, sammen skal vi utmeisle ny politikk og trekke partiet i den retning i ønsker, og fylle tomrommet på venstresiden av Arbeiderpartiet og gjøre jobben vår som venstresideparti i Norge og Europa, sier Chaudhry til Dagbladet.

Må svare for pengebruk Det har stormet rundt Audun Lysbakken den siste tida, etter Dagbladets avsløringer om Lysbakkens tildeling av 154 000 kroner til en undergruppe av sitt eget ungdomsparti, organisasjonen Jenteforsvaret.

Saken kom opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè, som sendte Lysbakken åtte spørsmål han må svare på. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité besluttet i dag å følge saken videre, etter å ha mottatt Lysbakkens svarbrev.

- Jeg tror ikke dette har noe å si for SV hvis Lysbakken fortsetter å håndtere det på en god måte, sier Solhjell.

Heikki Holmås mener Lysbakken har ryddet opp på en skikkelig måte.

- Audun har gitt klar beskjed om at det var feil, og han ryddet opp på en ordentlig måte, sier Holmås.

Dagbladet kommer med mer.