<strong>HALLUSINASJONER:</strong> En konferanse for alternativ medisin i Tyskland endte denne helga i kaos da flere av deltakerne tok et LSD-liknende middel og fikk alvorlige hallusinasjoner. Foto: Wikimedia Commons
HALLUSINASJONER: En konferanse for alternativ medisin i Tyskland endte denne helga i kaos da flere av deltakerne tok et LSD-liknende middel og fikk alvorlige hallusinasjoner. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Heilpraktiker-konferanse endte i fullstendig kaos da deltakerne begynte å hallusinere etter overdoser

Tok LSD-liknende stoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen omtalte først tildragelsen i Tyskland som en Homeopati-konferanse, men har i ettertid blitt gjort oppmerksom på at dette dreide seg om en «Heilpraktiker-konferanse». Disse opplysningene ble korrigert 29.10.

(Dagbladet): En konferanse for alternativ medisin i Tyskland endte denne helga i kaos da flere av deltakerne tok et LSD-liknende middel og fikk alvorlige hallusinasjoner. 

TV-kanalen NDR, som var på stedet, beskrev opptrinnet som «29 personer som stavret rundt, rullet seg i gresset, snakket uforståelig og led av alvorlige kramper».

Heilpraktiker-konferansen ble holdt i den lille byen Handeloh som ligger sør for Hamburg

Blodprøver Det medisinske apparatet stilte mannsterke opp etter at rapportene begynte å tikke inn, og de 29 pasientene, som var mellom 24 og 56 år, ble funnet med vrangforestillinger, pusteproblemer, økt hjerterytme og kramper. For flere var tilstanden alvorlig, skriver Deutsche Welle.

Ingen av de som ble innlagt var i form til å snakke med politiet før mandag. Det sier en talsperson for lovens lange arm.

Blodprøver viste derimot raskt at alle hadde tatt hallusinogenet 2C-E - i Tyskland kjent som «Aquarust» ifølge den britiske avisa Independent. Middelet har vært forbudt i landet siden i fjor.

Tar avstand Den tyske foreningen for alternativ medisin (VDH) representerer blant annet homeopater, men var raskt ute med å ta avstand fra både hendelsen og konferansen.

- Vi kjenner ikke til de som har organisert denne obskure konferansen, og slike arrangementer vil ikke bli tolerert av vår organisasjon, sier en talsperson for VDH.

Vedkommende legger så til at det er slike hendelser som ødelegger inntrykket offentligheten har av alternativ medisin.

- Dessverre har konferansen i Handeloh skadet imaget til alternativ medisin, og vi har gjort det klinkende klart at slike handlinger ikke er i tråd med naturterapi. Det taler mot våre verdier, både moralske og rettslige.

Ulike teorier Torstein Passie, et medlem av den tyske ekspertgruppa på nettopp denne typer narkotiske stoffer, sier til NDR at ting kan tyde på at overdosene var ufrivillige.

- Det må ha vært en overdose for alle de involverte. Det støtter ikke opp om teorien om at de tok stoffet vel vitende om hva de bega seg ut på, sier han.

- Man må gå ut fra at de involverte ikke visste om stoffet, dets effekter og risikoen ved å ta det.

Politiet arbeider ifølge kanalen med flere teorier om hva som skjedde. Deriblant at stoffet ble tatt som et felleseksperiment, men også at det kan ha blitt gitt til deltakerne som en spøk. En spøk av det alvorlige slaget.

Så langt har det ikke blitt foretatt noen arrestasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer