Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heimevernet

Heimevernet i Finnmark får egen spesialstyrke

Heimevernet i Finnmark styrkes ytterligere med en egen spesialstyrke bestående av soldater med erfaring fra Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommando.

NY SPESIALSTYRKE: I løpet av 2019 får HV i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har. Bildet er fra en tidligere Heimevernet-øvelse, ikke knyttet til den nye spesialstyrken. Foto: NTB
NY SPESIALSTYRKE: I løpet av 2019 får HV i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har. Bildet er fra en tidligere Heimevernet-øvelse, ikke knyttet til den nye spesialstyrken. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Aftenposten. I løpet av sju år skal Hæren og Heimevernet (HV) rustes opp i landets nordligste fylke.

I løpet av 2019 får HV i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har.

Den nye HV-sjefen, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen, bekrefter at det skal opprettes en ny avdeling som HV aldri tidligere har hatt. Soldatene skal ha erfaring fra spesialstyrkene og operere selvstendig i Finnmark. De skal kunne utføre det Kristoffersen beskriver som «overvåkings- og oppklaringsoppdrag».

- Jeg ønsker å standardisere Heimevernet, med geværtropp og geværlag, ta tilbake infanteritjenesten og fokusere på grunnleggende ferdigheter. Men samtidig vil jeg gjøre noen forandringer lengst i nord, sier Kristoffersen.

Det er den nye sikkerhetspolitiske situasjonen og et vanskeligere forhold til Russland som gjør at Stortinget har vedtatt å bygge opp igjen det som kalles landforsvaret i Finnmark, ifølge avisen.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media