HEIS: Studentene ved Høyskolen i Oslo og Akershus opplevde to ganger at heisen deres falt ukontrollert. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
HEIS: Studentene ved Høyskolen i Oslo og Akershus opplevde to ganger at heisen deres falt ukontrollert. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Heis falt flere etasjer med dørene åpne

Slitte bremser ga en rekke passasjerer en ubehagelig opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti passasjerer opplevde det store marerittet da heisen de var ombord falt flere etasjer med åpne dører, melder studentavisa Universitas.

Hendelsen fant sted på Høyskolen i Oslo og Akershus i Pilestredet 48 i fjor.

Falt to ganger Den samme heisen har ifølge avisa falt to ganger fra første etasje ned til andre underetasje.

Ingen av passasjerne ble skadet da heisen plutselig falt flere etasjer 28. april i fjor.

Heisen ble tatt ut av drift og service ble utført.

Likevel gikk det ikke mer enn drøye to uker før heisen igjen falt flere etasjer.

Slitte bremser Ifølge en rapport Universitas har fått innsyn i, skyldes heisfallene at et bremsebelegg som skal være 7 mm tykt var slitt ned til 2 mm.

-  Bremsene har blitt slitt ned og dermed ikke klart å ta ordentlig tak. Derfor har heisen sklidd ned uten større hastighet, sier Jan-Erik Hengsle i selskapet ThyssenKrup, som utfører vedlikeholdet på heisene til Høyskolen i Oslo og Akershus til Universitas.

Han avviser at det skyldes slurv at den nøyaktige feilen ikke ble oppdaget første gang heisen ble undersøkt.

- Skal ikke skje Etter at to hendelsene inntraff har ThyssenKrupp lagt til nye kontrollrutiner, slik at feil i større grad skal plukkes opp.

- Dette er en sak som ikke skal skje og som vi har ryddet opp i, sier Tore Hansen, seksjonssjef for samfunnskontakt og forskningsformidling ved Høgskolen i Oslo og Akershus, til studentavisa.