Heisatur for 1,9 mill.

Kongebarna får heis til 1,9 millioner kroner. I tillegg lages det ny heis til kongeleiligheten som kles med mahogny og bjørk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede tre heiser i Slottet, pluss en matheis. I oppussingsplanene er det lagt inn en ny heis til kongeleiligheten og en til kronprinsens og prinsessens leiligheter. Sistnevnte heis var i 1995 anslått til å koste 1,9 millioner kroner. Da var ikke omarbeidingen av trappeoppgangen der heisen kommer inkludert. Hva prislappen på heisen er i dag, vites ikke. Heller ikke er det klart hva heisen i kongeleiligheten kommer til å koste.

Man var imidlertid ikke fornøyd med heisens hastighet og det ble bestemt i særmøte at farten skulle økes.

Det blir slett ikke noen dårlig ferd til topps i Slottet med kongeheisen. Hør bare: «Innredningen utføres i hovedsak i bjørk og mahogny med mulighet for nedfelt teppe i gulvet. Som belysning benyttes downlights og neonrør som indirekte lys til himlingen. Klappsetet får trekk av mørkt brunt skinn og håndløper i messing. Innvendig heisdør samt utvendig i underetasjen, 1. og 2. etaske kles med intarsia i bjørk/mahogny/messing. Utvendig dør i 3. etasje skal males og 4. etasje kles med rustfritt stål,» heter det i referat fra særmøte nummer 60, 16. mars 1998.