Heisstreiken er over

Den fem måneder lange konflikten mellom heismontørene og arbeidsgiverne over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Partene møttes klokka 15.30 på Høybråtens kontor  i dag, og der ble det klart at regjeringen bruker tvungen lønnsnemd for å avslutte konflikten.

Det var 24. august i fjor at Heismontørenes Fagforening gikk ut i streik, fordi arbeidsgiverne ikke ville garantere utenlandske arbeidere minstelønn lik de norske ansattes tariffavtale.

112 ansatte ble tatt ut i streik, mens arbeidsgiverne brukte lockout. Dermed var tilsammen 474 medlemmer i Heismontørenes Fagforening rammet av konflikten.

- NHO står bak

- Jeg er ikke veldig overrasket, men jeg er skuffet over at regjeringen valgte å bruke tvungen lønnsnemd, sier talsperson Terje Skog i Heismontørenes Fagforening til Dagbladet.no.

Han forstår ikke hvorfor lønnsnemden ble banket igjennom i dag, ettersom partene satt i samtaler da de ble innkalt.

- Det var til og med bevegelse i samtalene, sier Skog.

Han mener NHO står bak lønnsnemden.

- Verken medlemsbedriftene eller vår forening ønsket lønnsnemd, sier Skog.

- Går dere tilbake til arbeidet i morgen?

- Nei, ikke i morgen. Da skal vi diskutere det som har skjedd. Det er sannsynlig for at vi begynner på onsdag, men lønnsnemden trer ikke i kraft før fredag i statsråd, sier Skog.

HEISSTREIKEN ER OVER:</B>: t konflikten er over lyder nok som heismusikk i ørene til Dagfinn Høybråten som trumfet gjennom tvungen lønnsnemd i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer