-  Heksejakt på kvinnelige kolleger

En kvinne (25) ansatt i Oslo-politiet er avhørt i forbindelse med ranet i Stavanger etter en intern rykteflom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politikollega har i en rapport hevdet at han har sett kvinnen sammen med den etterlyste Ridvan Halimi.

Drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, som innad sveiset politiet sammen i sorgen, har utviklet seg til en offentlig skittentøyvask.

Betrodd stilling

Opplysningen fra polititjenestemannen førte til at kvinnen ble innkalt til avhør hos Kripos. Etterforskerne konfronterte kvinnen med opplysningene om at hun var sett sammen med Halimi etter politidrapet og ranet i Stavanger 5. april i år.

Kvinnen har i flere år vært ansatt i en betrodd stilling i Oslo-politiet, og er arbeidskollega med mannen som skrev rapporten.

-  Jeg har vært utsatt for en rykteflom, sier kvinnen.

Hun bekrefter at hun 11. juni i år var i et vel timelangt avhør i Kripos-hovedkvarteret på Bryn i Oslo, og at hun ble konfrontert med opplysningene fra en politimann.

-  Det er skrevet en politirapport til min ledelse, hvor en politimann hevder at han har sett meg sammen med en av de etterlyste i Stavanger-saken, sier kvinnen.

I avhøret avviste hun dette.

-  Jeg vet ikke hvem den mannen (Ridvan Halimi, red.anm.) er. Jeg har aldri møtt ham, sier kvinnen.

Overfor Dagbladet understreker hun at hun aldri har hatt noe med kriminelle miljøer å gjøre.

Hyrer advokat

Ifølge kvinnens forklaring hadde hun bursdagsselskap den dagen politimannen hevdet at han så henne sammen med Halimi.

-  Jeg har flere vitner. Mange politikolleger var sammen med meg, sier kvinnen som vurderer å anmelde kollegaen for å ha skrevet en falsk rapport om henne.

-  Dette har vært svært ubehagelig. Rapporten politimannen skrev, er falsk. Jeg har kontaktet fagforeningen min og vil sette en advokat på saken, sier kvinnen.

Hun er sjekket ut av saken av Kripos.

Kvinnen er også blitt utsatt for rykter om å være undertøysmodell, for stripping samt mannekengoppdrag.

-  Jeg har følt meg trakassert på jobb. Jeg var med på et bilde hvor det ble reklamert for snowboard. Jeg hadde da klær på hele kroppen, sier kvinnen til Dagbladet.

-  Har du noen forklaring på hvorfor en kollega skriver rapport om deg, og kolleger sprer rykter om din person?

-  Nei!

Sjekker kvinner

Hun er en av flere kvinner etterforskerne har fattet interesse for etter dødsranet. Etterforskerne har viet en annen kvinne betydelig oppmerksomhet fordi hun vanket sammen med Halimi mens hun var politietterforsker. Dette var før Halimi ble siktet for medvirkning til det usedvanlig brutale ranet mot Postens brevsentral på Oslo S i oktober i fjor.

Ytterligere to politikvinner har vært i politiets søkelys etter dødsranet. En av dem ønsket man å ta DNA-test av. Kvinnen nektet.

Erfarne politifolk Dagbladet har snakket med, er pinlig berørte over kollegenes framferd.

-  Dette minner om middelalderens heksejakt, sier en.

KLAPPJAKT: En politikollega har i en rapport hevdet at han har sett en politikvinne sammen med den etterlyste Ridvan Halimi. Bildet er fra en razzia mot spionasjebutikken Spy Shop på Oslos østkant.