- Heksejakt på offiserer i Forsvaret

Men forsvarsdepartementet taper krigen mot de ansatte.

- HEKSEJAKT: - For noen, som har opplevd rettsforfølgelse, må nok dette ha blitt opplevd som en heksejakt, sier tidligere generalinspektør for Hæren, Lars J. Sølvberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug
- HEKSEJAKT: - For noen, som har opplevd rettsforfølgelse, må nok dette ha blitt opplevd som en heksejakt, sier tidligere generalinspektør for Hæren, Lars J. Sølvberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere generalinspektøren for Hæren feller en knallhard dom over Forsvarsdepartementets personalpolitikk. Han mener det gir grunn til ettertanke at Kjell Arne Bratli, Stortingets ombudsmann for Forsvaret, i Oslo tingrett er rettskraftig frikjent for korrupsjonsanklagene.- Når man gang på gang ser at det ender med frifinnelser, og at saker frafalles, har man ødet ressurser på en ganske formidabel måte. Dette er personer med lang utdannelse, som det er investert igjennom flere tiår, sier Lars J. Sølvberg. Rent ut i sanden Saken mot Bratli og to Siemens-sjefer er den til nå siste som har rent ut i sanden. Saken begynte med en rapport fra Dalseide-utvalget, som inngikk i forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsens pågående aksjon for bedre etikk. Tidligere har kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik blitt frifunnet, mens siktelser mot blant annet tidligere sjef for Fellesoperativt Hovedkvarter Jan Reksten og flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter er frafalt. Økokrim opplyser at sju personer nå er siktet. I desember 2007 var tallet 15.

I 2005 sluttet Lars J. Sølvberg i Forsvaret, etter å ha fått skylda for budsjettoverskridelser. - Overskridelsene var knyttet til innføringen av et nytt regnskapssystem som vi fikk tredd nedover hodet. Det fikk ingen konsekvenser for departementets personell, men store konsekvenser for brukerne, sier Sølvberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer