Hekta på nettsex

-Avhengighet av nettsex er vår tids epidemi, en epidemi som ødelegger forhold og skaper nye farlige tvangshandlinger for husmødre så vel som homser og bedriftsledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette hevder amerikanske psykologer i en konferanse om sexavhengighet overfor nyhetsbyrået AP.

Det er nettets anonymitet som lokker folk til nettsex, og forskning viser at det er like mange kvinner som menn som benytter seg av hva nettet kan tilby på sexfronten.

-Internett har gjort for sexavhengighet hva crack gjorde for avhengighet av narkotika, sier en av psykologene til AP. 15 prosent av nettbrukerne har besøkt sexsider, og nesten ni prosent av disse surfer etter sex 11 timer eller mer i løpet av en uke.

Spesielt kvinner, homser i skapet og image-bevisste bedriftsledere benytter seg av de ulike sexsidene på internett. Grunnen til dette er nettets anonymitet, mener forskere.

- Dette er grupper som føler de kan tilfredstille sin nysgjerrighet og leve ut sine fantasier uten å være redde for å bli oppdaget, sier psykologen Al Cooper til AP.

Men nettsex har sine mørke sider også. Nettets anonymitet og store antall fetisj- og fantasisider kan føre til en tilstand av hyperseksualitet; en avhengighet av nettsex som kan føre til samlivs- og forholdsbrudd.

- Faren er at folk ser på nettsex som mer akseptabelt enn utroskap, vanlig porno og å leve ut sine fantasier i det virkelige liv. Dette fører til en vegg av hemmeligheter mellom partnere, sier psykologen Kimberly Young til AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.