Hekta på nettsex

-Avhengighet av nettsex er vår tids epidemi, en epidemi som ødelegger forhold og skaper nye farlige tvangshandlinger for husmødre så vel som homser og bedriftsledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette hevder amerikanske psykologer i en konferanse om sexavhengighet overfor nyhetsbyrået AP.

Det er nettets anonymitet som lokker folk til nettsex, og forskning viser at det er like mange kvinner som menn som benytter seg av hva nettet kan tilby på sexfronten.

-Internett har gjort for sexavhengighet hva crack gjorde for avhengighet av narkotika, sier en av psykologene til AP. 15 prosent av nettbrukerne har besøkt sexsider, og nesten ni prosent av disse surfer etter sex 11 timer eller mer i løpet av en uke.

Spesielt kvinner, homser i skapet og image-bevisste bedriftsledere benytter seg av de ulike sexsidene på internett. Grunnen til dette er nettets anonymitet, mener forskere.

- Dette er grupper som føler de kan tilfredstille sin nysgjerrighet og leve ut sine fantasier uten å være redde for å bli oppdaget, sier psykologen Al Cooper til AP.

Men nettsex har sine mørke sider også. Nettets anonymitet og store antall fetisj- og fantasisider kan føre til en tilstand av hyperseksualitet; en avhengighet av nettsex som kan føre til samlivs- og forholdsbrudd.

- Faren er at folk ser på nettsex som mer akseptabelt enn utroskap, vanlig porno og å leve ut sine fantasier i det virkelige liv. Dette fører til en vegg av hemmeligheter mellom partnere, sier psykologen Kimberly Young til AP.

Psykologene på konferansen mener at nettsexavhengighet må tas alvorlig og behandles som spise- og personlighetsforstyrrelser. De anbefaler misbrukerne å slette sine bokmerker, begrense sin bruk av internett og være åpen mot partneren om sin avhengighet.