Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hekta på tekstmeldinger?

Det går an å bli avhengig av å sende tekstmeldinger og å miste kontrollen over bruken av sms-meldinger, sier en ekspert på området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er enorm utbredelse av mobiltelefonteknologi i Norge, og jeg vil tro at avhengighet som sykdom vil dukke opp her i landet, sier avhengighetsekspert Finn Gyllstrøm til Dagsavisen.

Bruken av SMS - Short Message Service - har eksplodert de siste årene, og det sendes mellom 1.5 om 2 millioner beskjeder bare på en dag. Det er ungdom som er en største brukergruppen her, og de ivrigste tekstmelderne sender opptil 100 melder om dagen.

Gyllstrøm sier til Dagsavisen at han ikke kjenner til noen som er sykelig opptatt av meldinger, men at det ikke er synonymt med at ingen er avhengig.

Selv om bruken av meldinger er mest utbredt blant ungdom, er mange voksne også avhengig av å kommunisere via tekstmeldinger, understreker eksperten.