Hektisk for Mette-Marit

Hånd i hånd med kronprins Haakon innledet høygravide Mette-Marit det hektiske besøket i Storbritannia i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): I dag begynner et tre dagers tettpakket program for hele kongefamilien.

Kongebesøket markerer hundreårsjubileet for unionsoppløsningen, og den nære forbindelse etter at prins Carl av Danmark ble valgt til Norges konge, og hans kone, den britiske prinsesse Maud, ble dronning.

Kronprinsesse Mette-Marit har termin i desember for barn nummer tre.

Hun har vært mye uvel i svangerskapet, men i går kveld så hun ut til å være i god form.

Kronprinsessen smilte mens hun gikk hånd i hånd med kronprins Haakon i regnværet fram mot sluppen som tok dem ut til kongeskipet i Greenwich.

Av sikkerhetsmessige grunner reiste ikke kongeparet og kronprinsparet i samme fly fra Norge.

Spennende utstilling

I dag får de kongelige se en helt spesiell utstilling i Buckingham Palace. Der vises private fotografier og gaver som den britiske kongefamilie har fått med tilknytning til Norge.

Noen av de gamle fotografiene er ikke blitt vist fram tidligere.

Prins Edward, som ble kong Edward VIII og måtte abdisere i 1936, var som ung ivrig fotograf og besøkte familien i Norge. Han tok bilder av kronprins Olav som hoppet på ski. Andre bilder ble tatt av prinsesse Victoria, som var dronning Mauds søster.

Mye fra Norge

«Nordmennene kommer» slo The Guardian fast i helga, og viste til kongebesøket og de mange norske kulturbegivenhetene i byen.

På Royal Academy er det en spesialutstilling av Edvard Munchs selvportretter, og på Nasjonalteateret spilles «Samfunnets støtter» av Ibsen.

I morgen lanseres en antologi med essay og andre tekster fra norske samtidsforfattere.

FIN FORM: Høygravide Mette-Marit lot til å være i god form da kongefamilien innledet sitt besøk i Storbritannia.
HISTORISKE BILDER: På en utstilling i Buckingham Palace vises nå fotografier som tidligere ikke er blitt vist offentlig. Her har den seinere kong Edward VIII fotografert daværende kronprins Olavs smårollinger, prinsessene Astrid og Ragnhild og prins Harald.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer