Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hele baugen på «Kursk» sprengt vekk

Hele baugen på den russiske ubåten «Kursk» ble sprengt vekk da ubåten forliste, sier en russisk redningsekspert. Han har selv vært nede og sett på vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrej Sjolokov, som var sjef for redningskapselen «Pris», sa torsdag til Moskva-avisen Komsomolskaja Pravda at forreste del av «Kursk» var skilt fra resten av skroget «som med en giljotin».- Baugen så vi ikke noe til, den finnes trolig ikke mer, tilføyde Sjolokov.

Dette er den første utførlige øyenvitneberetningen fra vraket, som ligger på rundt 100 meters dyp. Sjolokov gjennomførte tre dykk ned til «Kursk» i de dramatiske dagene da det ennå var håp om overlevende om bord.

Hele besetningen på 118 mistet livet, da «Kursk» forliste i Barentshavet 12. august. I slutten av september skal russerne med hjelp fra norske og britiske dykkere forsøke å hente de omkomne ut og opp fra vraket.

Årsaken til katastrofen er ennå ikke på det rene. Den russiske regjering tror at «Kursk» sank etter å ha kollidert med et annet fartøy, mens vestlige eksperter snakker om en torpedo-eksplosjon om bord, en teori som lar seg forene med den vekksprengte baugen.

(NTB-DPA)