Hele blokka rasert i gasseksplosjon

Sjokk for 19 beboere på Otta i natt. To på sykehus.

 VOLDSOM EKSPLOSJON:  Hele veggen i den nærmest leiligheten ble blåst ut og møbler slengt langt ut på gårdsplassen da det smalt i den fem etasjer høye blokka med 14 leiligheter i Otta sentrum ved 23-tiden i går kveld. 13 av 14 leiligheter ble skadd. Beboerne, som er tatt hånd om av kriseteamet i Sel kommunme, kan ikke flytte hjem på lenge. FOTO:  2400-tipser.
VOLDSOM EKSPLOSJON: Hele veggen i den nærmest leiligheten ble blåst ut og møbler slengt langt ut på gårdsplassen da det smalt i den fem etasjer høye blokka med 14 leiligheter i Otta sentrum ved 23-tiden i går kveld. 13 av 14 leiligheter ble skadd. Beboerne, som er tatt hånd om av kriseteamet i Sel kommunme, kan ikke flytte hjem på lenge. FOTO: 2400-tipser.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Denne boligblokka blir ubeboelig i lang tid framover. Det er bare en av de 14 leilighetene som ikke har noen form for skader etter den kraftige eksplosjonen i natt, sier operasjonsleder Per Solberg ved Gudbrandsdal politikammer til Dagbladet.

Klokka 23.08 kom den første meldingen om den voldsomme eksplosjonen i det fem etasjer høye boligkomplekset i Ola Dahls gate i Otta sentrum.

Hele ytterveggen er blåst ut i en leilighet i første etasje.  Ifølge gd.no er det en gasspeis som har utløst den voldsomme eksplosjonen.

Gasstank - Vi har ikke fått fastslått eksplosjonsårsaken. Men det er et gassanlegg i blokka med en gasstank på utsiden. Så det er nærliggende å anta at eksplosjonen har noe med gass å gjøre, sier operasjonsleder Solberg.

Hele dører og gjenstander fra leilighetene er blåst langt ut på gårdsplassen mot nabobyggene.

Det var 19 personer i de 14 leilighetene da det smalt.

En brann ble raskt slokket, og redningsmannskaper har i natt vært inne i bygget for å finne medisinene til beboerne som ikke kan være uten.

Kriseteam Et kriseteam fra Sel kommune hjelpe de evakuerte, som er innlosjert på Norlandia Otta Hotell eller hos venner på kjente.

- En mann (67) er innlagt på sykehuset i Lillehammer. Vi har sjekket sykehuset i morge om tilstanden hans, og han har ikke noen alvorlige fysiske skader. En mann (78) ligger på Helseheimen på Otta. Vi har ikke sjekket tilstanden nå, men det skal ikke ha vært livstruende da han ble tatt hånd om i natt, sier operasjonslederen.

Det er voksne og eldre mennesker som bor i blokka, og den dramatiske opplevelsen i natt har vært en stor påkjenning for mange.