Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hele byen er i sjokk

17.-maifeiringen i Vadsø ble svært spesiell i år.

 SØRGET:  Det var en trist stemning på ungdomshuset Vårbrudd i Vadsø etter dødsulykken som preget 17.-maifeiringen i byen. Foto: Marita Jakkola.
SØRGET: Det var en trist stemning på ungdomshuset Vårbrudd i Vadsø etter dødsulykken som preget 17.-maifeiringen i byen. Foto: Marita Jakkola. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finnmarks-byen var nemlig svært preget av dødsulykken som krevde livet til to unge jenter på 17 og 19 år natt til nasjonaldagen.

Flere arrangementer, blant annet borgertoget, ble avlyst på grunn av den tragiske ulykken.

- Det har vært en veldig spesiell 17. mai. Hele byen er i sjokk. Men som presten sa det i sin tale: Det er imponerende hvordan de unge har håndtert dette og tatt vare på hverandre, sier kontorssjef Marita Jakkola i Vadsø kommune til Dagbladet.

Hun var på ungdomshuset Vårbrudd da Dagbladet snakket med henne. Her har ungdommer i Vadsø samlet seg på nasjonaldagen.

Åpnet huset i natt - Vi åpnet med en gang vi fikk vite om ulykken i natt, og holdt åpent til sju i morges. Så åpnet vi på nytt når vi fikk bekreftet at jentene er døde, sier Jakkola.

Ulykken skjedde i 1-tiden i natt. Det var fire ungdommer om bord i bilen som kjørte på sjøen. De to guttene kom seg ut i live på egen hånd, mens jentene ble liggende i vannet i 20 minutter før dykkere kom til stedet.

De ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge, men livet sto ikke til å redde. I ettermiddag ble begge bekreftet omkommet.

Føreren av bilen er siktet for uaktsom kjøring, men politiet understreker at det ikke er mistanke om ruskjøring.

Preget ungdomsmiljø Ungdomsmiljøet i den lille byen var svært preget nasjonaldagen, og Dagbladet er blitt fortalt at flere rett og slett valgte å holde seg inne.

De som møtte opp på ungdomshuset fikk snakke med kommunens kriseteam, som blant annet består av en prest og psykolog.

- Vi prøver å gjøre denne stunden så god som mulig, sier Jakkola.

- Merker samholdet Informasjonsmedarbeider Arne Lindbach i kommunen opplyser at borgertoget er avlyst. De fleste andre arrangementene bar nasjonaldagen også preg av dødsulykken.

- Stemningen er preget av det som har skjedd. Det har vært lite russ å se, og det er en veldig merkelig stemning i byen. Det er ikke mange som kan glede seg mye på en dag som dette, sier Lindbach.

- Men det er også en dag der vi merker samholdet i kommunen, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media