Hele byen i sorg

Klokka er godt over midnatt, men Lill og Thor Søfting er på spasertur i de tomme bygatene. Det blir ikke mye søvn uansett. Til det har de siste dagers hendelser vært for opprivende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er jo det eneste folk prater om i kveld. Kristiansand er en ganske liten by, så dette er noe som angår oss alle, sier Thor Søfting til Dagbladet.

Han og kona Lill bor bare noen steinkast fra drapsstedet og synes det er skremmende å tenke på at en sinnssyk morder er på frifot.

Bygatene er øde. De fleste har valgt å holde seg hjemme denne tunge kvelden.

Lys i alle vindu

Selv om gatene stort sett er folketomme, er det lys i de fleste stuevinduene på Grimsvollen. Tankene går til drapet og hva som egentlig skjedde da småjentene på åtte og ti år brutalt ble drept. Hva skjedde, og kan det skje igjen? Og hvem er det da som aldri kommer hjem?

Det rolige villastrøket er fullt av småbarnsforeldre som alle plager seg selv med de samme spørsmålene.

Gikk manngard

Barnemord er ikke lenger noe som bare skjer i skrekkfilmer eller i andre byer. Det har skjedd her rett utenfor stuedøra.

Et foreldrepar som er ute i et forsøk på å klarne tankene denne kvelden, har begge vært med å gå manngard etter småjentene. Deres egen datter har lekt med jentene som nå ligger drept i skogen rett øst for den folketomme gata.

- Det er helt fryktelig. Våre egne unger springer jo opp og bader i «Stampane». Det er klart vi tenkte at det kunne vært dem, sier foreldreparet.

- Dette er rett og slett alt for nært og tett enda, sier de og fortsetter opp den tomme gata.

Den samme gata som morderen kanskje fulgte.

SORGTUNGE: Mange frivillige meldte seg til tjeneste mens leteaksjonen pågikk. Nå er hele sørlandsbyen i sorg.